Betaalbaar WMS garandeert efficiënt en effectief magazijn

PQ0618

 

Het efficiënt beheren van een magazijn is niet te doen zonder software. De meeste WMS software is echter zo complex en zo duur, dat het voor veel webwinkeliers niet interessant is. Picqer houdt er een heel andere zienswijze op na. Met het online WMS systeem beheer je het volledige magazijn, van binnenkomende orders tot inkoopadvies, picklijsten en verzendetiketten. Co-founder Casper Bakker legt uit wat Picqer anders maakt dan alle andere WMS software.

Alles bij Picqer draait om één ding: een magazijn zo efficiënt mogelijk maken, begint Bakker. “Die visie hanteren we al sinds de release van onze software in 2012. We richten ons uitsluitend op webwinkels en helpen voornamelijk de middelgrote webwinkels grip te krijgen op hun magazijn met als doel zo snel mogelijk en foutloos orders te kunnen uitleveren. Onze software ‘dwingt’ webwinkeliers om een magazijn goed te ordenen en blinkt uit in eenvoud en gebruiksgemak. Een nieuwe klant is binnen een middagje online en kan aan de slag. Er is geen logistieke kennis nodig om onze software te begrijpen en een magazijn te runnen.”

Maandelijkse fee
Voor Picqer is geen eigen serveromgeving nodig en ook dure licentiekosten komen niet in het woordenboek voor. Bakker: “Traditionele WMS software draait op een server. Alleen de kosten van de server en het beheer daarvan zijn al hoger dan de kosten voor Picqer. En dan moet je de WMS software nog aanschaffen. Picqer daarentegen draait volledig in de cloud. Het enige dat een webwinkelier nodig heeft is een pc met internetverbinding. We rekenen geen licentiekosten, geen extra kosten voor support, maar alleen een maandelijkse (vaste) fee. Inbegrepen is onbeperkte support, maar de ervaring leert dat hier nauwelijks gebruik van wordt gemaakt. Picqer is namelijk ontzettend gebruiksvriendelijk en koppelt met vrijwel alle bestaande webshop platformen en andere systemen. Binnen twee minuten is een webwinkelier live en kan aan de slag.”

Geringe investering
De investering in hardware blijft zoals gezegd beperkt tot een pc met internetaansluiting. “De magazijnsoftware koppelt met de bestaande printers in het magazijn en ondersteunt ook mobiele handscanners om papierloos te kunnen picken,” verduidelijkt Bakker. “Webwinkeliers kunnen laagdrempelig beginnen en naarmate ze groeien uitbreiden met bijvoorbeeld een handscanner of barcodescanner. Men is niet verplicht om vanaf dag één al duizenden euro’s te investeren in hardware.” Volgens Bakker is Picqer al interessant bij het verwerken vanaf honderd orders per dag. “Daaronder zal een webwinkelier zich meer moeten focussen op marketing om een significante groei te bewerkstelligen. Op basis van het aantal te versturen orders hebben we een drietal pakketten samengesteld, inclusief een lage instap voor beginnende webwinkeliers en start-ups. Wij kunnen meegroeien in capaciteit.”

Filters
De overzichten die Picqer genereert kunnen volledig naar eigen inzicht worden ingesteld. “Met handige filters kan je bijvoorbeeld via onze software alle bestellingen die voor een bepaald tijdstip de deur uit moeten in één keer selecteren of alle bestellingen in gangpad A selecteren of alle bestellingen die uit één product bestaan selecteren, etc. Op die manier verloopt het pickproces stukken efficiënter en kan er veel tijd worden bespaard. Je hoeft immers nog maar één keer door het magazijn te lopen om meerdere bestellingen te verzamelen. De software bij de paktafel herkent vervolgens het product en print het juiste label uit. Een andere handige functionaliteit is het inkoopadvies. Door grenzen voor minimale capaciteit (en minimale bestelhoeveelheden) in te stellen, geeft de software zelf aan wanneer de webwinkelier een bestelling moet plaatsen bij zijn leveranciers. En zo kunnen we nog wel even verder gaan.”

Picqer heeft een frisse blik op hoe magazijnen geautomatiseerd moeten worden. “Met een simpel en online WMS systeem dat voor iedereen hetzelfde is, kunnen we de prijs laag houden en blijven innoveren. Zo kunnen ook magazijnen in het MKB op een verantwoorde manier worden geautomatiseerd.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*