Automatisch sorteren: haalbaar en betaalbaar

Voor de groeiende groep bedrijven die een automatische sorteeroplossing serieus overweegt, maar voor wie de investering in een tailormade oplossing (nog) niet haalbaar is, heeft DistriSort de oplossing: een voorgeconfigureerde split tray sorter voor de kledingindustrie. Groot voordeel van deze Standard Fashion Sorter is dat automatisch sorteren haalbaar en betaalbaar wordt, zonder in te leveren op kwaliteit en techniek. Een sorteeroplossing die vrijwel direct besparingen oplevert en het hele logistieke proces versnelt, verbetert en efficiënter maakt. 

De nieuwe standaard

De standaard die wij hebben ontwikkeld is een -best of-, op basis van vele jaren praktijkervaring bij bedrijven in de kledingindustrie, zegt Philippe Sanders, verantwoordelijk voor Business Development bij DistriSort Projects BV. “De Standard Fashion Sorter sluit perfect aan op de sorteerwensen die wij hebben ervaren binnen deze branche. In kwaliteit en capaciteit (standaard 7.200 trays per uur) doet deze voorgeconfigureerde sorteeroplossing in niets onder ten opzichte van onze tailormade sorteeroplossingen. De gebruikte materialen zijn exact hetzelfde en aanvullende opties zijn zeker mogelijk, zij het beperkt. Het aantal uitgangen bijvoorbeeld kan stapsgewijs, met standaardmodules van 12 uitgangen worden uitgebreid.”

Breed inzetbaar

De tailormade oplossingen van Distrisort zijn interessant wanneer je als bedrijf minimaal 20.000 – 25.000 stuks per dag sorteert naar orders. “Voor deze nieuwe machine geldt dat de machine interessant is vanaf 10.000 stuks per dag”, verduidelijkt Sanders. “Hoewel er dus sprak is van proven technology is de productie opgevoerd naar seriematigheid. Waar klantspecifieke wensen nog altijd leidend zijn in een project van DistriSort daar is deze sorteermachine direct breed inzetbaar voor de belangrijkste sorteerslagen die er zijn in een warehouse, namelijk de retailorder en e-commerce orders sorteren. De seriematigheid maakt dat we de Standard Fashion Sorter ook sneller kunnen leveren dan onze andere oplossingen. En omdat de sorter al geconfigureerd is, zal ook de installatie en oplevering ter plaatse sneller zijn, zodat bedrijven snel kunnen beginnen met automatisch sorteren.”

Korte doorlooptijd van orders

Distrisort mikt met de Standard Fashion Sorter op bedrijven in de kledingindustrie met veel verkooppunten, maar met een kleine logistieke operatie in aantallen. “Op de sorter kunnen e-commerce en retailorders in hoog tempo en met weinig personeelsuren worden uitgesorteerd. Door retailuitgangen ook te gebruiken als uitgangen voor e-commerceorders kan er een grote efficiencyslag worden gemaakt in het hele logistieke proces. De doorloopsnelheid van orders wordt hiermee drastisch ingekort.”

Financiering

Automatiseren heeft zijn prijs. Echter, door de seriematige productie van de Standard Fashion Sorter weet Distrisort de kosten naar beneden te brengen. “Dat voordeel gaat direct naar de klant”, verzekert Sanders. “Met een lagere prijs dan onze tailormade oplossingen kun je dus voortaan ook bij kleinere aantallen te sorteren artikelen een Return on Investment (ROI) behalen. Daarnaast, en dat is uniek aan dit product, zijn er in bepaalde landen ook mogelijkheden om de Sorter te financieren. Dit is veel minder mogelijk met een op maat gemaakte oplossing.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*