Software die eeuwig jong blijft

Veel bedrijven kampen vaak vanuit het verleden met oude softwarepakketten die de digitale transitie belemmeren of op zijn minst vertragen. Als specialist op het gebied van digitale commerce en e-logistics helpt Grensloos met Pluriform de groei op het gebied van e-logistiek en e-commerce mogelijk te maken en te garanderen. Joost Eras van Grensloos geeft alle ins en outs van de software die dankzij een unieke eigenschap eeuwig jong blijft.

Grensloos Pluriform is een bijzondere ERP-applicatie. Pluriform is zo gebouwd dat de strategische voordelen van ERP gecombineerd zijn met de voordelen van Best of Breed. “Duurzaam verbeteren (continuous improvement) is de eigenschap waarin Pluriform zich het meest onderscheidt van andere ontwikkelmethodieken,” zegt Eras. “Daaronder verstaan we een nieuw systeem snel kunnen realiseren, dat vervolgens evolutionair aanpassen, maar ook duurzaam (tientallen jaren lang), snel (dagelijks) en beheersbaar kunnen blijven verbeteren. We zijn een betrouwbare automatiseringspartner die kwalitatieve branchesoftware ontwikkelt en waar nodig aanvullend maatwerk implementeert. Ook zullen onze klanten door deze infrastructuur van Pluriform nooit ervaren dat het systeem tegen zijn grenzen aanloopt, zoals nu vaak wel het geval is.

ERP e-Logistieke modules met standaard e-Commerce webportalen

Grensloos richt zich met Pluriform Logistics software op producenten met zowel eigen als externe productielocaties, merken, importeurs & exporteurs met externe productie, B2B/C groothandelsbedrijven, retail B2C e-commerce partijen en full-service logistieke bedrijven, die bedrijfsbreed wensen te werken vanuit een centraal Grensloos Pluriform e-logistics & e-commerce informatiesysteem. Eras: “Aangezien wij van Grensloos ervaring hebben met soortgelijke organisaties en dus soortgelijke systemen, zijn de gewenste modules per definitie niet alleen standaard, maar ook uitgebreid ontwikkeld en getest in systemen met een vergelijkbare manier van werken. Dit zijn onder andere modules als Inkoop, Verkoop, Boekhouding, Logistiek, Facturatie en Voorraadbeheer. Dit combineren wij onder andere met uitgebreide CRM-toepassingen, een barcodescan, een maten-/kleurenmatrix, commerciële applicaties en webportalen. Hierbij bestaat de mogelijkheid om het volledig klanten (B2B) webportal, of webshop (B2C) te integreren met het systeem, waardoor er geen koppeling meer nodig is.”

Customer Services webportal 

Op basis van de bestaande website(s), kunnen we een verwijzing maken naar de standaard Pluriform Logistics e-commerce webportal, vervolgt Eras. “Via zo’n Customer Services webportal met een verplichte login kunnen B2B/C klanten real-time bestellen, hebben ze permanent inzicht in beschikbare- en in productievoorraden, lopende orders, leveringen en e-facturen. Het is zelfs mogelijk om op basis van ‘collecties’ een selectief assortiment online aan te bieden per B2B klant. Promotiemateriaal en –bestanden, filmpjes enz. kun je ook via dit webportal faciliteren aan de retailers / dealers. Met Pluriform kunnen we REST en SOAP frameworkkoppelingen realiseren met alle externe bestaande websites en webshops. Vanuit het Pluriform Order Management Systeem worden vervolgens alle logistieke processen, zowel de inkooplogistieke als WMS orderpicking, leveringen en verwerking van retouren effectief en waar mogelijk automatisch verwerkt.”

Inkooplogistiek en voorraadbeheer

Inkoopbeheer is een kernfunctionaliteit in Pluriform waarmee essentiële inkoopactiviteiten worden geautomatiseerd. Eras: “Pluriform laat in een interactieve afbeelding het voorraadlocatieniveau van een magazijn(en) zien. Daarnaast biedt het ondersteuning bij complexe processen als verwerking van retouren, logistieke aanvullende diensten, verwerking van grote en kleine orders. De potentie van een in te kopen product in te calculeren vraagt om slimme inkooplogistieke stappen zodat er permanent voldoende voorraad beschikbaar is om te leveren. Door onze jarenlange ervaring met B2B(retail)/C logistieke gebruikers hebben we Pluriform Logistics voorzien van een uitgebreide inkooplogistieke administratie op basis van onder andere minimum voorraden, ordergestuurde productie/groothandel, retoureninzicht en houdbaarheidsdata.” 

Aansturen van ordergestuurde productie

Een andere belangrijke module is Pluriform Logistics ordergestuurde productie, zegt Eras. “Met Pluriform Logistics productie orders kun je eenvoudig bestellingen genereren per leverancier op basis van orderregels. Alle modules in Pluriform zijn ontwikkeld vanuit de praktijk, om de productie optimaal te kunnen aansturen en administratief te verwerken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van productieorders, die gevoed kunnen worden door geplaatste orderregels (producten) van klantorders en gewenste voorraden. Door middel van onderdelenlijsten en productieschema’s kan gedefinieerd worden welke grondstoffen in iedere productiefase benodigd zijn, zodat deze op het juiste moment worden afgeboekt. 

Slim communiceren

De geïntegreerde Marketing, CRM en Sales softwareoplossing is onderdeel van de ‘Sales & Operations Planning/E-logistics ERP’ applicatie in Pluriform. “Dit systeem ondersteunt professionals om op een slimme manier met klanten te communiceren tijdens elk contactmoment. Zo kun je bouwen aan het vertrouwen en de levenslange loyaliteit van je klanten,” legt Eras uit.

HRM Control & Finance integraties

Naast het in Pluriform beheren van personeelszaken met de intranet app, met NFC-toegangscontrole als extra keuze speelt de financiële administratie een belangrijke rol in alle operationele processen. De logistieke (handels-) processen en de projectadministratie bevatten niet alleen een bedrijfsproces, maar ook een sub-administratie binnen ‘het financieel’, zoals debiteuren- en crediteurenbeheer.

Kortom, Grensloos is dé expert met focus op het gebied van e-logistics en e-commerce. Surf naar www.grensloos.nlen vraag vrijblijvend de Grensloos corporate brochure aan. De mogelijkheden zelf ervaren? Ga dan naar demo.grensloos.nl voor de webshop. Indien u het Customer- en Sales Service webportal wenst te evalueren, vraag dan via info@grensloos.nl een demo login aan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*