Realtime inzicht in je financiële resultaten

Krapte op de arbeidsmarkt en een toenemende druk op financiële afdelingen zet een rem op de potentiële groei van bedrijven. Het is bijna randvoorwaardelijk om de financiële afdeling schaalbaar te maken. Actuals automatiseert het transactie-validatieproces en biedt een realtime inzicht in je financiële resultaten, zonder eerst door vier of vijf verschillende applicaties te hoeven scrollen. Daarmee hoeft de financiële afdeling niet lineair mee te groeien naarmate volumes toenemen.

Vijf jaar geleden zijn we gestart met Actuals, destijds enkel nog met het ondersteunen van financiële afdelingen, zegt Stefan de Kraker, samen met Peter Lem en Peter Engel oprichter van Actuals. “Onze service was gericht op het verkrijgen van beter inzicht in de financiële data die op allerlei verschillende plekken en in verschillende systemen wordt verzameld en verwerkt. Er was destijds geen oplossing die in staat was om alle informatie bij elkaar te brengen, zodat je als financiële afdeling uitspraken kon doen over betrouwbaarheid, juistheid en volledigheid van omzet. Er ging dus veel tijd zitten in het verzamelen van al die data en er uiteindelijk ‘iets’ van te vinden. We hebben op die manier de financiële afdelingen van een aantal grote klanten, zoals Takeaway en Multitankcard, geholpen om meer inzicht te verkrijgen.” 

Matchen en reconciliëren

Enkele jaren geleden is Actuals gestart met de ontwikkeling van een softwareapplicatie. “Veel bedrijven en online retailers beschikken over een nogal onsamenhangend landschap van applicaties die niet of nauwelijks met elkaar communiceren”, weet Peter Engel. “Vandaar dat financiële afdelingen door al die systemen moeten struinen. Met ons platform is dat verleden tijd. Wij koppelen met betaaloplossingen en lezen alle betaaldata uit. Vervolgens koppelen we ons platform ook aan het ERP-pakket en de orderdatabase. Op order-, factuur- of eender welk niveau rekent het platform dagelijks alles rond en checkt of elke factuur betaald is en op de juiste manier in de boeken staat. Het matchen en reconciliëren op basis van data biedt de financiële afdeling realtime inzicht in waar het goed of eventueel misgaat. Door automatisering voor je te laten werken, ervaart de financiële afdeling veel minder stress, ook als volumeaantallen toenemen. En dat zorgt voor een betere nachtrust.”

Goede nachtrust

Het platform van Actuals draait volledig in de cloud en is daarmee uitermate flexibel en schaalbaar. Vanaf wanneer is het interessant? “Dat is afhankelijk van het volume dat gedraaid wordt”, erkent Engel. “Bij sommige bedrijven kan het al vastlopen bij 100 bestellingen per dag of per week, zeker als er nog geen sprake is van een financiële afdeling. Of als je niet goed hebt nagedacht over de inrichting van je systemen en processen. Wij mikken echter met onze oplossing op bedrijven met minimaal één of twee personen op finance en die dagelijks de geschetste problematiek ervaren.” De Kraker vult aan: “Wij claimen met ons platform dat we 98% van het handmatig reconciliëren kunnen automatiseren. Het is daarmee een duurzame oplossing voor de toekomst. Veel van onze klanten maken gebruik van het platform, niet alleen voor meer rust op de financiële afdeling, maar ook om te kunnen anticiperen op een verdere groei. Groei in het aantal orders, in geografische uitbreiding of switchen naar andere systemen. Met ons platform ben je gewaarborgd dat je continu de rondrekeningen kunt maken.”

Controle en betrouwbaarheid

Het platform is vanaf begin af aan opgebouwd vanuit controle en betrouwbaarheid. “We gebruiken data om ‘ons’ werk te doen. Daar worden we voor betaald”, benadrukt Engel. “Het platform is overigens continu in ontwikkeling. Er komen steeds weer nieuwe connecties en nieuwe functionaliteiten bij. Een interessante feature is bijvoorbeeld de kostenanalyse. Daarbij maken we inzichtelijk wat de werkelijke kosten zijn van een betaalmethode. Er zijn allerlei kosten gemoeid die een betaaloplossing bij jou in rekening brengt. Bij hogere volumes is het lastig om dat allemaal zelf uit te vogelen. Daarnaast helpen we bedrijven ook met het verbeteren van processen rond chargebacks en refunds.” 

Actuals heeft de ambitie om uit te groeien tot een dominante speler in Europa. “In feite dezelfde mindset als veel van onze klanten”, zet De Kraker. “We werken veel samen met moderne en snelgroeiende bedrijven, zoals Gorillas en Crisp, veelal met jonge finance teams die slim inzetten op technologie om te voorkomen dat de financiële afdeling de bottleneck vormt in hun verdere groei en ontwikkeling.” Benieuwd naar wat Actuals voor jou kan betekenen? Vraag een vrijblijvende testperiode aan van twee maanden. “Gedurende deze periode bieden we bedrijven niet alleen toegang tot onze software, maar we delen ook onze kennis en helpen graag bij het gezonder maken van de financiële afdeling.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*