‘Ondernemers in de cloud sneller laten groeien’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2000 lanceerde Twinfield een boekhoudsysteem in de cloud. “Als eerste in Nederland zagen wij de toegevoegde waarde voor onze klanten door informatie te delen via het internet,” zegt Fred Wevers, partner manager bij Twinfield. “In het bijzonder de samenwerking tussen ondernemers en hun accountant of boekhouder vinden wij zeer belangrijk. Dat is – naast de snelle, veilige en meegroeiende boekhoudsoftware – de reden dat vele ondernemers hebben gekozen voor Twinfield.”

Twinfield biedt behalve een state-of-the-art product, ook een totaalconcept. Wevers: “Als geen ander kennen wij de markt en de uitdagingen voor ondernemers en accountants. Wij helpen de accountant met het ondersteunen van innovatieve klanten; business in de cloud is fundamenteel anders dan de winkel in de straat. Wij begrijpen de processen; niet alleen bij de ondernemer, maar ook aan de achterkant van de administratie bij de accountant. Twinfield kan ook ondersteuning bieden bij het ontwikkelen van een bijbehorende marketingstrategie en adviseren welke producten het beste aansluiten onze software.”

De belangrijkste doelgroep van Twinfield zijn de adviseurs van de ondernemers. Wevers: “Wij bieden accountants- en administrateurs de tools waarmee zij de financiële processen kunnen beheren en via de cloud samen informatie kunnen delen. De klanten die zij weer bedienen zijn heel divers; grote organisaties, maar ook startende ondernemers met een droom. We zien webshops bij ons starten met kleine administraties en dan jaar in jaar uit groeien. Het is mooi om de volumes elk jaar te zien stijgen,” zegt Wevers.

Best-of-breed benadering

Een boekhouding behelst ‘alleen’ financiële processen, daar zijn wij ons terdege van bewust, stelt Wevers. “Vandaar dat wij vanaf het ontstaan van Twinfield, vijftien jaar geleden, flink geïnvesteerd hebben in goede koppelingsmogelijkheden. Dit heeft geresulteerd in een goed gedocumenteerde API. Met deze tool kunnen branche-specifieke softwareleveranciers eenvoudig, en real-time, informatie uitwisselen met Twinfield. Deze best-of-breed benadering biedt onze klanten de mogelijkheid om software te gebruiken die het beste aansluiten op hun bedrijfsvoering. Zo zijn er bijvoorbeeld koppelingen met de meest uiteenlopende webshop platformen. Denk hierbij aan SEOshop, Magento, Mijnwebwinkel, OpenCart et cetera. Deze koppelingen maakt Twinfield niet zelf. Wij bieden ondersteuning bij het bouwen van koppelingen, maar laten de ontwikkeling over aan bedrijven die weer verstand van deze producten hebben. Onder andere Tauros Media is een bedrijf die het nut ziet van het bouwen van deze koppelingen. Kennis bundelen in optima forma. En hier hebben onze klanten weer profijt van.”

Productiestraten

Een mooi voorbeeld vindt Wevers de koppeling door Bolt Automatisering met MPlus Software: “MPlus Software is actief binnen de retail, e-commerce, groothandel en horeca en biedt fantastische producten. De kennis die zij hebben binnen hun vakgebied kunnen wij nooit zelf opdoen. Door samen te werken hebben wij een krachtige productcombinatie gerealiseerd. Door dit te combineren met de kennis van accountants, die retail als specialisme hebben omarmd, bieden wij gezamenlijk onze klanten een krachtig systeem waarin software, diensten en service zijn gecombineerd. Dit noemen wij zogenaamde productiestraten. MPlus levert zijn producten ook via Kassanet. De partijen die hierin zijn ondergebracht zijn Leza, Kassanet Pieterse en Kassanet Nuus. Zij bedienen weer een veelvoud aan relaties binnen de retail. Een groot voordeel voor ondernemers zijn de gratis bankkoppelingen die Twinfield heeft ingericht. Heb je een zakelijke bankrekening bij ABN AMRO, Rabobank of ING, dan worden alle mutaties automatisch voor je verwerkt in de boekhouding. Dat scheelt heel veel werk en voorkomt bovendien fouten bij het opnieuw invoeren van alle gegevens. Als ondernemer kun je hierdoor meer uren in je bedrijf steken en zo sneller groeien.”

Kasstaat.nl is ook een mooi voorbeeld, voegt Wevers toe. “Met Kasstaat.nl kunnen bedrijven die te maken hebben met contante geldstromen veel tijd besparen. Deze innovatieve applicatie beheert de volledige kasadministratie online. Medewerkers werken de tussentijdse kasstaat, ook bekend als X-Rapport, bij via een App. Bedrijfsleiders kunnen deze eenvoudig controleren én de boekhouder kan met één druk op de knop, na goedkeuring, deze verwerken in Twinfield. Een mooie ontwikkeling die onze klanten weer efficiënter laten werken.”

De doelstelling binnen Twinfield is om onze klanten te voorzien van die producten die het beste aansluiten op hun bedrijfsvoering, benadrukt Wevers nog maar eens. “Dit doen wij door samen te werken met partijen die kwalitatief hoogwaardige producten leveren. Samen met partners maken we goede API-koppelingen die ook nog eens gecertificeerd worden. De koppelingen zijn dus bewezen veilig en voldoen aan alle functionele en technische eisen die Twinfield nastreeft.”

Over Twinfield
Twinfield International N.V. is onderdeel van Wolters Kluwer, wereldwijd marktleider in fiscale, boekhoud- en auditdiensten. Online boekhouden via Twinfield richt zich op flexibel boekhouden voor zowel kleine als grote organisaties. Hierbij wordt op een efficiënte, veilige en directe manier informatie gedeeld tussen administratie- of accountantskantoor en ondernemers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*