‘Met alleen een webshop red je het niet meer’

Digitalisering is belangrijk voor organisaties, maar blijkt in de praktijk lastiger dan gedacht. Natuurlijk heb je een webshop nodig, maar het is slechts één kanaal. Een uitmuntende service en zichtbaarheid op álle kanalen is cruciaal om jezelf te onderscheiden. Aan het woord zijn Dirk Jan van der Pol en Ginger van der Swart van Ordina. Met ruim 2.500 medewerkers is Ordina verreweg de grootste Consulting en IT-dienstverlener van ons land met een sterke focus op retail en e-commerce.

De afdeling waar Dirk Jan en Ginger werkzaam zijn, was tot vorig jaar onderdeel van Clockwork. “We zijn samen met Ordina Consultancy per 1 januari 2021 opgegaan in het moederbedrijf en opereren sindsdien onder één vlag, die van Ordina. Dat heeft een aantal voordelen. Zo kunnen we optimaal gebruikmaken van elkaars expertise en diensten. En dat is nodig, want het e-commercelandschap is continu aan veranderingen onderhevig. Het gaat niet alleen maar om een webshop. Zichtbaarheid over alle kanalen, een optimaal klantcontact en een 360 graden klantbeeld zijn onderwerpen waarop je het verschil kunt maken. Dat is waar wij dagelijks aan werken voor onze klanten.” 

De groots mogelijke kleine stap

Daarnaast is Ordina een grote system integrator. “Er is bijna geen technologie die we niet implementeren. In de volle breedte hebben we nagenoeg alle technologie in huis,” zegt Ginger. “Ik ben zelf jarenlang klant geweest, destijds nog bij Clockwork. Juist de combinatie van techniek en ervaren consultants maakt het totaalplaatje zo krachtig. Er wordt altijd gekeken naar wat het beste is voor de klant. Qua technologie zijn er nauwelijks uitdagingen. De focus ligt echter op het nemen van de grootst mogelijke kleine stap voor de klant. Dat is in onze ogen de beste methodiek. Er wordt op alle fronten meegedacht met de klant, zodat het resultaat ook past binnen de kaders van het budget. Dat is toch wel redelijk uniek en was voor mij destijds van toegevoegde waarde, naast het feit dat ze met verrassende vernieuwingen kwamen. Dat is me altijd bijgebleven en advies in de volle breedte is nog steeds een belangrijke pijler binnen onze organisatie.”

Nieuwe initiatieven

Ordina focust zich vooral op de grotere retailers en e-commercespelers. “Met ruim 2.500 medewerkers hebben we enorm veel kennis in huis,” zegt Dirk Jan. “Het mooie is dat we alles vanuit Nederland organiseren. We besteden niets uit aan inleenkrachten in het verre oosten. Al onze medewerkers wonen in België, Luxemburg of Nederland. Dat maakt dat we bovendien ook snel bij onze klanten op locatie zijn. Ons is er alles aangelegen om onze klanten écht te ondersteunen. Veelal gebeurt dat dus ook op locatie, uiteraard volgens geldende richtlijnen. Dat wordt als zeer prettig ervaren, ook door bijvoorbeeld Blokker, een van onze grootste klanten. Zij beschikken inmiddels over een immens en zeer complex landschap. Alleen de periferie van de webshop integreert al met vele tientallen andere systemen om tot het immense aanbod van ruim 900.000 unieke producten te komen. Een deel daarvan ligt in het eigen warehouse, maar het overgrote deel komt via resellers. Een mooie case, waaruit vele nieuwe initiatieven ontstaan. Zo komt Blokker Express bijvoorbeeld ook uit onze koker, een maatschappelijk verantwoorde manier van leveren met een hoofdrol voor de lokale ondernemer op de hoek.”

Drie-eenheid

Een groot aantal retailers werkt volgens Dirk Jan nog in zuilen. “De webshop, de servicedienstverlening en marketingafdeling opereren vaak separaat van elkaar, terwijl het juist een drie-eenheid zou moeten zijn. Die samenhang creëren dat is precies waar wij goed in zijn en wat onze core business is. Het maakt bedrijven veel flexibeler zodat ze in staat zijn snel te kunnen inspelen op (onverwachte) situaties.” Ginger vult aan: “Zo hebben we voor onze klant Prenatal binnen drie dagen een afsprakenplanner gelanceerd voor het shoppen op afspraak. Het is ook nu na de lockdown uitgegroeid tot een generiek product. Personal shopping biedt ook in ‘normale tijden’ kansen. In alles wat we doen, alle nieuwe ontwikkelingen proberen we in een standaard framework te gieten, zodat we het ook snel en effectief kunnen inzetten bij andere klanten.”

Security

Om bedrijven te ondersteunen in de digitale transformatie, werkt Ordina zoveel mogelijk met vaste teams. “Onze doelstelling is om vanuit een high performance team iets neer te zetten en langdurig bij de klant met een volwaardig team aanwezig te zijn, zodat opgedane kennis niet te snel verloren gaat. Die werkwijze hanteren we over alle technologieën heen. Sowieso besteden we bij onze klanten veel aandacht aan training en opleiding om ze binnen no time tot een advanced user te transformeren. Met als einddoel inzicht te genereren over alle kanalen en in alle data. Het ultieme doel van iedere marketeer. Tot slot beschikken we over een eigen securityafdeling die aan de voorkant kan helpen met advies en scans om awareness te creëren rond performance, privacy en AVG, maar ook in staat is om maatregelen te implementeren en bij problemen adequaat kan reageren. Kortom, ook op securitygebied bieden we het complete plaatje van A tot Z.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*