Gebruiksvriendelijke all-in-one software voor fashionmerken

Fashionmerken hebben specifieke processen en die laten zich niet goed ‘vangen’ in een traditioneel ERP-systeem. Bij Itsperfect weten ze dat als geen ander en ontwikkelen ze sinds 2013 een geïntegreerde all-in-one softwareoplossing voor fashionmerken. Door te kiezen voor Itsperfect hebben fashionmerken niet alleen al hun dagelijkse processen goed ingericht, maar zijn ze ook klaar om te groeien en innovatief te blijven. En dat met branchespecifieke software, waardoor maatwerk niet nodig is. Daar willen we natuurlijk meer van weten.

Vóór het tijdperk van Itsperfect waren fashionmerken vooral aangewezen op traditionele ERP-systemen die vaak niet specifiek voor de fashionbranche zijn. Waardoor omslachtige koppelingen met vele verschillende applicaties nodig zijn, begint Stefan Methorst, CEO van Itsperfect. “Er bestond destijds geen cloud oplossing specifiek voor de fashion die overweg kon met de verschillende maten, kleuren en varianten van 1 artikel, en dat volledig geïntegreerd.” Want met alleen een ERP-systeem kunnen bedrijven in de fashion, schoenen, sportswear, streetwear, tassen en accessoires niet vooruit. Er is vaak behoefte aan een koppeling met kassasoftware, aan een (of meerdere) webshops, aan een WMS, enz. “Wij hebben al die modules ontwikkeld in één omgeving, zodat fashionmerken met slechts één softwareoplossing invulling kunnen geven aan hun volledige IT-landschap.”

Altijd de nieuwste versie

Alle core processen en innovaties worden in Itsperfect gebundeld in één pakket. “We ondersteunen met onze software alle processen die de fashionbranche zo specifiek maken. Een volledig geïntegreerde B2B shop, een eigen Point of Sale (POS) en speciale modules voor onder meer Product Lifecycle Management (PLM), Warehouse Management (WMS) en sustainability management completeren het geheel in één complete SaaS-oplossing”, benadrukt Methorst. “Het unieke aan onze oplossing is bovendien dat deze enorm gebruiksvriendelijk is en altijd en overal toegankelijk is vanuit een browser. De applicatie wordt ook continu doorontwikkeld op voorspraak van onze klanten. Elk kwartaal lanceren we een nieuwe versie met gemiddeld 40 tot 50 nieuwe functionaliteiten, die veelal kosteloos te gebruiken zijn. Daardoor blijven we altijd actueel en up-to-date.”

Van startup tot enterprise

Inmiddels maken al meer dan 400 internationale merken gebruik van Itsperfect. Het klantenbestand varieert van startup tot enterprise ondernemingen. Methorst: “Ons basispakket begint bij 199 euro per maand voor start-ups. Daar zitten alle processen en ERP-functionaliteiten standaard al in. In plaats van bijvoorbeeld zelf een inkooporder berekenen, doet onze software dat voor jou, met één druk op de knop.” Ook bij kleinere volumes is de software dus interessant. “Zo is het in fashion heel normaal als je 500 stuks van een item bestelt, er lang niet altijd 500 stuks geleverd worden. Dat kan meer zijn, maar ook minder. Op basis daarvan dien je een nieuwe verdeling te maken over de verkooporders. Als je al die processen bijvoorbeeld handmatig in Excel moet bijhouden, raak je het overzicht snel kwijt. Itsperfect bespaart je heel veel tijd en gedoe.” 

Het standaard ERP-systeem biedt al heel veel functionaliteiten, maar aanvullende modules zoals een B2B webshop, een leveranciersportaal, een module voor Vendor Managed Inventory (VMI), debiteurenbeheer en de onlangs geïntroduceerde sample module maken het geïntegreerde IT-landschap ook voor enterprise ondernemingen in fashion compleet. Methorst verklapt tot slot dat er nog een aantal mooie modules op stapel staat voor nóg meer controle op alle processen. “We hebben al het meest innovatieve product, maar zitten zeker niet stil. Het gaat nog veel innovatiever worden. Begin 2023 volgt er bovendien een complete rebranding van de software. Alles met als doel om koploper te zijn en te blijven.” 

Benieuwd naar de mogelijkheden van Itsperfect? Vraag geheel vrijblijvend een online demo aan via itsperfect.io

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*