Directe koppeling tussen Odoo en Exact Online

Bedrijven hebben van oudsher vaak te maken met een groot aantal verschillende softwaresystemen en hebben moeite om deze aan elkaar te knopen. Als Odoo Gold partner heeft Callista tal van implementaties gerealiseerd die bedrijven vooruithelpen in de uitvoering van hun operationele processen. Het wereldwijd gebruikte Odoo ERP-systeem brengt organisatie en structuur in één geïntegreerde oplossing. Door een directe koppeling met Exact Online kunnen bedrijven eventueel ook blijven werken met hun vertrouwd boekhoudpakket.

Odoo is een standaardoplossing voor de digitalisatie van alle operationele processen, gaande van productie, voorraadbeheer, inkoop en verkoop via alle mogelijke kanalen. “Het gaat zelfs zover dat een productiebedrijf zijn productie kan aansturen op basis van een webshopverkoop,” zegt Sofie van Looveren, zaakvoerder van Callista. “Jaren geleden hebben we een koppeling met Exact Online ontwikkeld (destijds voor Odoo versie 10, intussen staat versie 14 live) vanwege de beperkingen van de boekhoudmodule in het ERP-systeem. Inmiddels heeft Odoo die achterstand weggewerkt, maar we merken toch vooral de vraag vanuit boekhouders om beide pakketten te bundelen en de koppeling in stand te houden, zodat de boekhouder niet van pakket hoeft te veranderen.”

Twee formules

De koppeling van Odoo met Exact Online betekent dat alle relevante informatie uit Odoo real-time wordt doorgeloodst naar Exact Online. “We hebben de koppeling in twee formules uitgewerkt,” vervolgt Sofie. “In de Standaard-formule (49 euro per maand) worden de klantgegevens en verkoopfacturen rechtstreeks geboekt, alsmede de boekingen van leveranciers en aankoopfacturen. De formule Geavanceerd (69 euro per maand) maakt ook de terugkoppeling van Exact Online naar Odoo om betalingen automatisch af te punten. De abonnementsformule stelt verder geen maximum aan facturen en updates aan systemen van beide partijen zijn uiteraard altijd inbegrepen. Bij de synchronisatie tussen de pakketten worden zowel de boekingen als bijlagen meegenomen, zodat de boekhouder alle informatie voorhanden heeft om eventueel correcties te doen. Dubbel werk wordt door de koppeling voorkomen.”

Beste van twee werelden

Bedrijven die vertrouwen op Exact Online voor de boekhouding maar op zoek zijn naar een geïntegreerd ERP-systeem, kunnen perfect bij Odoo en in het bijzonder bij Callista terecht. “Wij geloven dat Odoo voor operationele processen meer geschikt is dan Exact Online,” zegt Sofie. “Odoo biedt een betere flexibiliteit en kan op maat worden geconfigureerd. De flexibiliteit die in het pakket zit, is echt enorm. Als processen meer specifiek zijn, loopt men in Exact Online eerder tegen een grens aan. Het is vanuit onze visie veel meer een boekhoudpakket waarbij een aantal (standaard) oplossingen geboden worden om processen te ondersteunen. Odoo heeft juist de oorsprong in het ondersteunen van operationele processen. Die combinatie maakt uiteindelijk dat bedrijven profiteren van het beste van twee werelden. We geloven in de koppeling en blijven deze dan ook voortdurend ontwikkelen voor volgende versies. Er zijn zelfs bedrijven die ons specifiek voor deze connector benaderen.”

Callista heeft al veel succesvolle projecten uitgevoerd in Odoo. “We zijn al tal van jaren Gold partner. Onze klanten profiteren van onze transparante manier van werken, brede kennis in softwareontwikkeling en ons team van ervaren ontwikkelaars en analisten. Als bedrijven graag willen koppelen met hun eigen ‘flashy’ frontend kunnen we ook daar in voorzien via een api. De koppeling met Exact Online is doorgaans binnen een tot twee dagen geregeld, afhankelijk van de hoeveelheid data die aanwezig is in beide systemen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*