Directe koppeling tussen Odoo en Exact Online

Het wereldwijd gebruikte Odoo ERP-systeem brengt organisatie en structuur in één geïntegreerde oplossing. Door een directe koppeling met Exact Online kunnen bedrijven ook blijven werken met hun vertrouwde boekhoudpakket. Maak kennis met de Exact Online connector van Odoo Gold partner Callista.

Odoo is een standaardoplossing voor de digitalisatie van alle bedrijfsprocessen, gaande van CRM, productie, voorraadbeheer, inkoop en verkoop via alle mogelijke kanalen. “Door gebruik te maken van onze Exact Online connector kan de boekhouder in zijn vertrouwde boekhoudpakket blijven werken”, zegt Sofie Van Looveren, zaakvoerder van Callista. “De financiële cijfers zijn dus in Exact Online terug te vinden en kunnen zelfs afgeschermd zijn, zonder complexiteit met rechtenbeheer.” 

Twee formules

Het krachtige aan deze directe koppeling is volgens Sofie dat Odoo én Exact Online zich gedragen als één systeem. “Als een factuur geboekt wordt, komen de boekhoudkundige transacties automatisch in Exact Online die door de boekhouder geverifieerd en bevestigd kunnen worden.” De Exact Online connector van Callista is beschikbaar in twee formules. “In de Standaard-formule (49 euro per maand) worden de klantgegevens en verkoopfacturen rechtstreeks geboekt, alsmede de boekingen van leveranciers en aankoopfacturen. De formule Geavanceerd (69 euro per maand) maakt ook de terugkoppeling van Exact Online naar Odoo om betalingen automatisch af te punten (afletteren)”, verduidelijkt Sofie. “In het verleden gebruikten onze klanten meerdere pakketten en hadden ze vaak dubbel werk, nog los van de fouten die zich voordeden. De betaalstatus opvolgen in twee systemen kan met de Exact Online connector dus veel efficiënter, gezien het systeem dit voor jou voorziet.” 

Nummer 1

De abonnementsformule voor de connector van Callista stelt geen maximum aan facturen. “Updates aan systemen van zowel Odoo als Exact Online zijn uiteraard altijd inbegrepen, want Odoo komt ieder jaar met een nieuwe versie”, zegt Sofie. “Bij de synchronisatie tussen de pakketten worden zowel de boekingen als bijlagen meegenomen, zodat de boekhouder alle informatie voorhanden heeft om eventueel correcties te doen.” De Exact Online connector van Callista bestaat inmiddels al zes jaar. “We merken dat het vooral van grote meerwaarde is voor boekhouders die graag met hun vertrouwde pakket willen blijven werken, want Odoo zelf heeft ook een boekhoudmodule. Exact Online daarentegen is in Nederland de nummer 1. Belangrijk voor ons om daar dus ook op te kunnen aansluiten. De koppeling vanuit Odoo met Exact Online is doorgaans binnen één tot twee dagen geregeld, afhankelijk van de hoeveelheid en complexiteit van de data die aanwezig is in beide systemen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*