Denken vanuit de techniek

dNovo0518

 

Veel organisaties realiseren zich nog te weinig dat het digitaliseren van bedrijfsprocessen en het verbinden van systemen een enorm besparingspotentieel kan opleveren. Dat stelt Bart Verbeek van dNovo ICT. Samen met zijn team van voornamelijk technisch specialisten helpen ze retailers met het vereenvoudigen van dagelijkse processen, alsmede met het neerzetten van een degelijke e-commerce omgeving, zowel B2C als B2B.

Sinds de oprichting in 2010 bouwt dNovo ICT e-commerce omgevingen in Magento. “Het is de technisch Lego onder de e-commerce platformen; je kan er fantastische creaties mee realiseren,” weet Bart uit ervaring. Toch besloot hij enige tijd geleden om niet uitsluitend de focus te houden op Magento. “De aankondiging van Magento 2 enkele jaren geleden zorgde voor een opschudding in de markt, te meer daar de daadwerkelijke introductie (veel) te lang op zich liet wachten. Dat heeft er mede toe geleid dat ook wij onze scope zijn gaan verbreden en Shopware als het ware hebben omarmd als tweede pijler voor e-commerce.”

Shopware of Magento 2
Shopware loopt mijlenver voor als het gaat om het brengen van emotie in e-commerce, stelt Bart. “Het platform is flexibel, schaalbaar en kent een zeer grote userbase in de DACH regio. Afhankelijk van het type organisatie en de behoeften bekijken we welk platform het meest geschikt is: Shopware of Magento 2.” Volgens Bart is het niet vanzelfsprekend dat gebruikers van Magento 1 automatisch worden gemigreerd naar Magento 2. “We noemen het wel migreren, maar een eventuele overgang van Magento 1 naar 2 betekent dat we het platform volledig opnieuw moeten neerzetten. Een mooi moment dus voor Magento 1 gebruikers om op basis van de wensen en behoeften te kijken welk platform het beste aansluit met het oog op de toekomst.”

NovoSync
Behalve het realiseren van een degelijke e-commerce omgeving, is dNovo ICT ook zeer sterk in het optimaliseren van bedrijfsprocessen door middel van automatisering. Bart: “We proberen onze klanten van aanzienlijke meerwaarde te zijn door processen te optimaliseren. Dat betekent datastromen op een dusdanige organiseren dat ze over een breder vlak binnen een organisatie meer efficiency teweegbrengen. Onder andere door bestaande (manuele) handelingen weg te nemen waar mogelijk en wenselijk. Via ons koppelingsplatform NovoSync, gebaseerd op de serverless technologie van Microsoft, kunnen we heel schaalbaar en flexibel koppelingen ontsluiten. Behalve met de bekende e-commerce platformen maken we langs deze weg zonder enige moeite productkoppelingen, orderkoppelingen, OCI- en klantkoppelingen. We kunnen feitelijk zover gaan dat we alle interne en externe systemen van onze klanten met elkaar verbinden via NovoSync.”

Bart geeft een voorbeeld: “Zo hebben we recent voor een klant de orderentry gedigitaliseerd. Werden bestellingen voorheen via mail of telefoon doorgegeven, tegenwoordig gaat dat direct via een webinterface van onze klant. Dat voorkomt een hele berg aan menselijk handelen, dankzij een OCI koppeling tussen webshop en ERP systeem. Vooral in B2B, zoals ook in dit voorbeeld, kan door deze procesoptimalisatie een enorme efficiencyslag worden behaald. Het team van acht salesmensen dat zich voorheen vrijwel uitsluitend bezig hield met orderentry, kan zich nu weer volledig concentreren op de sales.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*