Cloud Connector: data op een slimme manier uitwisselen

Waar voorheen het ERP systeem als één bron van waarheid werd gezien, maken bedrijven daarnaast meer en meer gebruik van verschillende, veelal cloudgebaseerde applicaties. Het ERP systeem staat in een andere Cloud dan het WMS en het CRM in weer een andere Cloud, enz. Kortom, data staat op verschillende ‘locaties’ en wordt niet centraal ontsloten of uitgewisseld. Het communicatie- en data integratieplatform met Cloud Connectoren van ECS International kan data tussen die verschillende applicaties op een slimme manier met elkaar laten uitwisselen en orkestreren. Dat biedt aanzienlijk wat voordelen. Ben Rinkel van ECS International geeft tekst en uitleg.

Het elektronisch uitwisselen van data is heel prettig als het veilig gebeurt, waarbij de data versleuteld is, zegt Rinkel. “Nóg veel interessanter voor een onderneming is als data kan integreren en interageren met applicaties die van belang zijn. Dat gebeurt vandaag de dag veel te weinig. Informatie uit één applicatie wordt vaak gewoon nog overgetypt in een andere applicatie. Ruim 50% van de input in uw computersystemen is output uit andere computersystemen. Simpele NAW-gegevens bijvoorbeeld worden overgetypt, terwijl dergelijke zaken heel simpel elektronisch zijn af te vangen. Daar zit de eerste winst. Het traditionele EDI is groot geworden in retail en wordt vooral gebruikt voor de order-2-cash berichten (order, paklijst, factuur, ..). Wij gaan echter een stap verder en bieden een Ecosysteem integratieplatform voor het uitwisselen van data waarop bedrijven (veel beter en meer betrouwbaar) hun besluiten kunnen nemen.”

Voorgeprogrammeerd

Een ERP systeem koppelen aan een e-commerce platform of aan externe handelspartners betekent dat er data over en weer gestuurd moet worden. “Al die API’s kun je zelf gaan schrijven of je kunt gebruikmaken van ons communicatie- en integratie platform met zogenaamde Cloud Connectors,” adviseert Rinkel. “De connector is al voor 80% voorgeprogrammeerd, zodanig dat je in feite elk type data-integratie snel en effectief kunt bouwen. De processen van data-uitwisseling verlopen vanzelfsprekend via veilige protocollen, zowel binnen als buiten de organisatie wordt de data versleuteld.” Rinkel geeft een voorbeeld van een win-win van een degelijk ecosysteem voor data-uitwisseling. “Stel, je kunt als leverancier je productieplanning en forecast delen met een transporteur, dan biedt dat voor beide partijen de nodige voordelen. Zo ben je als leverancier verzekerd van transport, terwijl de transporteur zijn ritten veel efficiënter kan inplannen. Zeker in B2B retail zijn er nog vele optimalisaties te behalen. En dat is alleen maar mogelijk door data slim met elkaar uit te wisselen en slim te integreren met alle applicaties die er toe doen.”

Eén totaaloplossing

De doelgroep waarop ECS International zich focust, is breed, stelt Rinkel. “Daar waar vele partijen data op een veilige manier met elkaar moeten uitwisselen, kunnen wij een rol van betekenis spelen.  Een grote retailer is klant van ons, net als vele leveranciers van deze retailer. Wij kunnen dus aan beide kanten van het retailspectrum een rol spelen: we weten wat de een moet kunnen versturen en wat de ander wil ontvangen. Uniek aan onze oplossing is dat we het communicatie- en integratieplatform zowel On Premise , in een hybride vorm of in de Cloud aanbieden. De klant kiest de optie die het beste bij hem past. In alle vormen gaat het om één en dezelfde oplossing, uniek in de wereld van IT communicatie. De oplossing is volledig schaalbaar. Wij bieden dus een totaaloplossing voor data-integratie, orkestratie, datacommunicatie en datatransformatie, inclusief een volledige track and trace van de data van wie heeft wanneer welke data ontvangen.”

Een onderneming die zijn digitale transformatie op een veilige en effectieve manier wil organiseren, zowel binnen als buiten de muren, doet er goed aan vandaag nog contact op te nemen met ECS International.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*