Bouwen aan een geïntegreerde e-commerce strategie met een toekomstgerichte architectuur

ESC positioneert zich nadrukkelijk als technologie- én e-businesspartner en is continu bezig met de markt afspeuren naar nieuwe technologieën en oplossingen. Recent werden twee nieuwe oplossingen aan het toch al rijke portfolio toegevoegd die met name voor KMO’s de instapdrempel verlagen om tot een geïntegreerde e-commerce strategie te komen. Daar willen we natuurlijk meer van weten.

Wat we zien is dat veel bedrijven die bij ons aankloppen al een eerste ervaring met e-commerce achter de rug hebben, begint Sven Bries, marketing manager bij ESC. “De eerste generatie e-commerce is dus goed ingeburgerd, maar men loopt nu tegen beperkingen aan. Enerzijds door een gebrek aan features en functionaliteiten in het bestaande e-commerceplatform, maar langs de andere kant ook omdat oplossingen, zoals boekhouding, CRM en customer service, niet goed met de webshop zijn geïntegreerd. Het zijn eilandjes.” Jens Decolvenaer, business developer bij ESC vult aan: “We proberen bedrijven uit de tunnelvisie te halen om simpelweg één oplossing te vervangen, maar motiveren ze om het ruimer te bekijken. Door het hele ecosysteem aan elkaar te koppelen op een logische en budgetvriendelijke manier, wordt het rendement aanzienlijk verhoogd en krijg je een toekomstgerichte architectuur.”

PimLayer

Als totaalpartner voor klanten is het belangrijk dat ESC kan ‘putten’ uit een brede range aan oplossingen. Eén van de zaken die tot gisteren nog ontbrak in het portfolio was een PIM systeem. “Een PIM systeem wint meer en meer aan belang”, merkt Jens Decolvenaer. “Productinformatie wordt tegenwoordig overal gedeeld, want bedrijven verkopen behalve vanuit het eigen e-commerceplatform, ook op digitale marktplaatsen, shops van partners, online catalogi, enz. Al die kanalen vragen om specifieke productinformatie. Een ERP is daar niet voor bedoeld. Er moet een laag achter komen om vanuit één centraal punt productinformatie te beheren, verrijken en door te pushen naar de verschillende kanalen. We zijn in de markt gaan speuren naar een geschikt PIM systeem voor KMO’s. Heel wat aanbieders vallen dan uit de boot, vanwege te hoge licenties die ze vragen. Uiteindelijk zijn we bij PimLayer terecht gekomen, die vanuit een start-up-visie hun ontwikkeling hebben ingezet door honderden ondernemingen te bevragen. Van daaruit is een nieuw platform gebouwd, een zeer revolutionaire oplossing om klein te starten en als het nodig is op te schalen naar een hoger segment. Dat was in het verleden niet mogelijk met een PIM systeem. Dat maakt PimLayer perfect voor veel KMO’s om mee te starten, en indien nodig mee te groeien met de KMO en zijn groeiende requirements.”

Propeller

Ook op vlak van e-commerce heeft ESC het laatste jaar een uitbreiding gedaan. “We zijn partner van onder andere Shopify en Sana Commerce, maar voelden nog altijd een bepaalde nood aan een ERP-onafhankelijke en schaalbare e-commerce oplossing”, zegt Jens Decolvenaer. “Via een gemeenschappelijke klant zijn we met Propeller in contact gekomen. Een e-commerceplatform met een zeer revolutionaire en futureproof technologie met bovendien een composable architectuur die het toelaat om best of breed oplossingen te gaan gebruiken in het traject. Dat was vroeger voornamelijk bij enterprise oplossingen mogelijk en onbereikbaar voor het KMO-segment. Propeller biedt die composable architectuur dus ook op maat van een KMO, met de mogelijkheid om deze verder uit te bouwen. Het is daarmee een platform dat voor veel bedrijven enorm veel meerwaarde kan bieden. De value for money is gigantisch.”

Zowel PimLayer als Propeller maken het dus mogelijk om laagdrempelig te starten en vervolgens op te schalen. “Ook al begint een onderneming aan zijn volgende e-commerce avontuur, ze heeft niet altijd alle wijsheid in pacht om naar de ultieme oplossing te groeien”, zegt Sven Bries. “Een one-size-fits-all oplossing bestaat niet. Dat ecosysteem moet je zelf samenstellen. Daar ligt dus onze rol. Organisaties begeleiden in wat ze nodig hebben en welke oplossingen vervolgens goed aansluiten bij de bedrijfsstrategie en de value proposition naar de markt toe. Dankzij ons brede portfolio kunnen we aan het begin van het traject als neutrale adviseur optreden en een type oplossing kiezen die écht past bij de klant. We zijn niet enkel consultant, maar implementeren, ontwikkelen, optimaliseren, begeleiden en leveren service op al die toepassingen. Kortom, we zijn een lifetime partner voor onze klanten.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*