Betaalbare voetbalshirts

Reeleeze0218

Voetbal is voor alle leeftijden. Een officieel voetbalshirt is echter een kostbaar product. De fanshirts van Voetbalshirtskoning daarentegen zijn wél betaalbaar. En dat blijkt een succesformule. De fanshirts vinden gretig aftrek, zowel in Nederland als België (en straks ook Frankrijk). De groei van Voetbalshirtskoning en de buitenlandse ambities brachten voor oprichter Frank Egberts wel de nodige uitdagingen met zich mee, vooral ten aanzien van de boekhouding. Reden voor Frank om de hulp in te schakelen van Reeleeze en Webwinkelfacturen.

Het idee van Voetbalshirtskoning is ontstaan in aanloop naar het WK voetbal in Zuid-Afrika in 2010, zegt Frank. “We verkochten destijds de fanshirts in de vestiging van Egbertssport in Holten en via de webshop van de sportwinkel. Op een gegeven moment heb ik besloten om een eigen webshop te beginnen: Voetbalshirtskoning was geboren. De fanshirts werden geleverd op basis van dropshipment via Nederlandse leveranciers. Inmiddels is Voetbalshirtskoning ook via een Belgische extensie beschikbaar en verkopen we eveneens shirts via Voetbalshirtje.nl/.be. Alle webshops maken sinds 2014 deel uit van het overkoepelende orgaan Kingdo BV.”

Slimme algoritmen
Sinds juni 2017 draaien de shops van Kingdo op Magento 2.0. “We hebben zelf een technische achtergrond en hebben de webshops dan ook grotendeels zelf gebouwd met steun van Reach Digital als Magento specialist,” zegt Frank met gepaste trots. “De koppeling met de boekhouding van Reeleeze loopt via een API met Webwinkelfacturen. Dat scheelde ontzettend veel tijd. Want we hoefden op die manier zelf geen koppeling te bouwen. De koppeling zorgt ervoor dat er automatisch een verkooptransactie aangemaakt wordt in het boekhoudsysteem van Reeleeze bij verkoop in onze webwinkel. Inclusief verwerking van BTW, verzendkosten en kortingen. Door een slim algoritme in het pakket van Reeleeze wordt automatisch herkend of de order een buitenlandse zending betreft. Dit wordt vervolgens gescheiden van de Nederlandse bestellingen in de boekhouding. We hebben er in wezen geen omkijken meer naar. Ideaal. Ook kunnen we dagelijks exact zien welke omzet we hebben gedraaid en hoe we ervoor staan.”

Gepersonaliseerde tenues
Komend WK is het Nederlands elftal helaas niet van de partij. “Dat kost ons flink wat omzet,” zegt Frank met een lach. “Net als twee jaar geleden focussen we ons daarom volledig op België. Tijdens het EK in 2016 gingen de Belgische fanshirts als warme broodjes over de toonbank.” Maar ook met het damesvoetbal heeft Frank goede hoop. “Het damesvoetbal wint enorm aan populariteit. De kwalificatie van het Nederlands dameselftal naar het WK in 2019 loopt voortvarend. Dus daar verwachten we best veel van. Net zoals van de gepersonaliseerde tenues. We zijn in staat om bijzondere prints en bedrukkingen te verzorgen op de tenues die beschikbaar zijn voor zowel heren als dames. We merken dat steeds meer bedrijven hier gebruik van maken. Kortom, we zitten niet stil. Omdat de boekhouding volledig gestroomlijnd verloopt, hebben we onze handen vrij om nieuwe initiatieven te ontplooien.”

 

Over Reeleeze
Reeleezee is voor ondernemers, door ondernemers. Reeleezee geeft u als ondernemer meer ruimte. Ruimte die u vanaf nu kunt gebruiken voor de groei van uw onderneming. Want u bent geen boekhouder, maar een ondernemer. Daarom ontwikkelen wij innovatieve oplossingen om boekhoudprocessen te versimpelen en efficiënter te maken. En vooral te automatiseren. Voetbalshirtskoning is daar een mooi voorbeeld van.

Toch richten wij ons ook op accountants en boekhouders. Want ondernemers staan voor complexere taken dan alleen financiële administratie. Daarbij blijven experts onvervangbaar – en heldere samenwerking ook. Reeleezee faciliteert deze, door slimme online applicaties die online samenwerking eenvoudiger maken dan ooit. En allemaal vanuit één centraal dossier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*