Betaalbare geautomatiseerde omnichannel oplossing

Vendit0617

Vendit is groot geworden met de ontwikkeling van Point of Sale oplossingen voor de fysieke winkel die ze in ruim 40 verschillende branches kunnen inzetten. “We hebben heel snel het belang van e-commerce ingezien en omarmd met passende oplossingen,” zegt Ruud Vissers, CTO van Vendit. “Tegenwoordig bouwen we complete SEO geoptimaliseerde en volledig geautomatiseerde webshops al dan niet volledig geïntegreerd met een POS oplossing.” Vissers laat zien wat de mogelijkheden zijn en licht deze toe aan de hand van concrete voorbeelden.

Betaalbaar
Ons doel is het voor iedere retailer toegankelijk maken om een volledig geautomatiseerde webshop te starten, stelt Vissers. “Bij veel webshop platforms moet je rekenen op een initiële investering van zo’n 15 tot 25.000 euro voor alleen al het bouwen van de webshop. De kosten voor een integratie met het ERP of Point of Sale systeem zijn daar nog niets eens in meegenomen. Dit soort investeringen zijn voor een doorsnee winkel gewoonweg niet haalbaar. Voor vergelijkbare functionaliteiten kun je vanaf slechts 99 euro per maand bij Vendit terecht. Waarom is die online aanwezigheid zo belangrijk? Ruim 70% van de consumenten oriënteert zich eerst online voor de aanschaf van een product. Van die 70% gaat ruim de helft kijken of ze het product bij een lokale ondernemer kunnen vinden. Veel consumenten komen via de webshop naar de fysieke winkel.”

Verregaande integraties
Vendit heeft voor 2018 onder meer de focus liggen op het nog verder optimaliseren van de integratie tussen de webshop en het afrekensysteem in de winkel, vertelt Vissers. “Voorraden en prijzen worden uiteraard al lang real-time bijgewerkt, maar we zien een trend in de markt op gebied van het aanbieden dienstverlening en het ontzorgen van consumenten. Vendit is daarom volop bezig met de ontwikkeling van allerlei nieuwe technieken zoals verregaande koppelingen met vervoerders. Consumenten kunnen aangeven op welk moment ze hun pakje willen laten bezorgen. Niet iedereen wil/kan zijn pakje namelijk de volgende dag al ontvangen. Ook kunnen consumenten er voor kiezen om een product thuis te laten installeren. Op die manier kan je met de webshop een vergelijkbare service bieden als in de fysieke winkel. Die integratie zal steeds verder gaan zoals het online plannen van een afspraak voor bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt aan de fiets of het laten repareren van een wasmachine.”

Volgens Vissers anticipeert Vendit ook op ontwikkelingen op het gebied van nieuwe betaalmethoden. “We hebben hoge verwachtingen van Payconiq. Payconiq heeft een app gecreëerd, die geschikt is voor omnichannel betalingen: in winkels, online en onderling tussen vrienden. Gebruikers genieten van snelle en eenvoudige betalingen via hun smartphone, terwijl winkeliers kortere afrekentijden aan de kassa ervaren. Een interessante ontwikkeling die op velerlei manieren ingezet kan worden.”

Reporting tools
Daarnaast zal voor de monitoring tools in onze software een steeds voornamere rol weggelegd zijn, meent Vissers. De software zal steeds verder uitgebreid worden met forecasting tools en met relatief kleine zaken die grote impact kunnen hebben. In de reporting tools kan steeds specifieker worden ingezoomd op de verkopen per regio, per provincie, de gemiddelde bestedingen, et cetera. Ook kun je zien wat de verkopen vorig jaar rond diezelfde periode hebben gedaan, inclusief eventuele verklaringen. Op basis daarvan kun je de business steeds beter gaan sturen.”

Omnichannel
Kortom, online en offline zullen in 2018 verder samensmelten. “Vendit is zich daar volledig van bewust en zal daardoor haar klanten nog beter mee van dienst zijn. Een cadeaubon online en offline inwisselen is met onze software nu al de normaalste zaak van de wereld, maar blijkt voor veel partijen nog altijd een uitdaging. Ook loyaliteitsprogramma’s moeten over alle kanalen identiek zijn. En zorg in het fysieke winkelpunt altijd voor een koppeling met de webshop om eventueel niet voorradige producten alsnog te kunnen bestellen. Het is zelfs al mogelijk om de toegevoegde waarde van een online aanwezigheid op het offline winkelpunt te meten. Diverse winkelbedrijven doen dat bijvoorbeeld met Google beacons, waarmee online traffic met offline traffic gematcht kan worden. Deze techniek zal binnen afzienbare tijd steeds toegankelijker worden.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*