Zeven handige tips voor het starten van een webshop

U wilt graag een webshop starten om uw producten aan te bieden aan een groter publiek. U heeft alleen geen idee waar u moet beginnen. Webshop Keurmerk helpt u graag door middel van een checklist om uw webshop zo snel mogelijk online te krijgen.

1. U dient uw webshop in te schrijven bij de Kamer van Koophandel
Het is verplicht om uw webshop in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Het is verstandig om dit te doen binnen 1 week nadat u bent gestart met uw webshop.
De KvK deelt uw gegevens met de Belastingdienst, dat scheelt u weer werk. Ga voor uzelf wel na welke belastingen u zult moeten gaan betalen zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.

2. Registreer uw domeinnaam
Het registreren van een domeinnaam zorgt ervoor dat wanneer iemand uw webadres invoert, dit naar uw website leidt. Domeinen worden geregistreerd en jaarlijks verlengd, wat betekent dat een domein niet permanent vastgelegd kan worden. Het registreren kan bijvoorbeeld bij Mijndomein.

3. Kies een webshop platform
U kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf uw webshop te bouwen of in zijn geheel door een programmeur te laten bouwen maar wij zien dat startende webshops vaak gebruik maken van een kant en klaar platform.

Op een webshop platform wordt webwinkel software aangeboden waarmee je snel en simpel een eigen webshop kan beginnen. Een webshop starten via een dergelijk platform maakt het makkelijker en sneller om een eigen webshop te beginnen.

  • CCV is een Nederlands all-in-one SaaS platform waarmee je met minimale kennis eenvoudig een webshop start. Dankzij het abonnement van een SaaS platform, kunt u voor een laag maandbedrag al een goede webshop starten.
  • Met MijnWebwinkel kunt u zonder technische kennis eenvoudig uw eigen webshop op. Dit Nederlandse all-in-one SaaS platform is super gebruiksvriendelijk en biedt veel mogelijkheden om de uitstraling van je webshop volledig naar wens aan te passen.
  • WooCommerce is een populair e-commerce platform in Nederland. Maar liefst 30% van de Nederlandse webwinkels maakt gebruik van dit systeem

4. Kies een betaalprovider
Als u online gaat verkopen zal er ook moeten worden nagedacht over online betalingen. De betaling kan op verschillende manieren verlopen. De meest voorkomende betaalmethoden zijn:

  • iDEAL
  • Creditcards
  • Achteraf betalen
  • Betalingsprovider
  • PayPal

Let op soms heeft u dan ook een zakelijke bankrekening nodig hierover kunt u navraag doen bij uw bank.

Veel van onze klanten werken met een payment service provider. Deze partij kan meerdere betaalmethoden gekoppeld aanbieden zodat u dit slechts via 1 partij hoeft te regelen.

Onze klanten werken veel met Mollie en Pay.nl maar u kunt uiteraard zelf kiezen waar u zich het prettigste bij voelt.

5. Zorg dat uw webshop juridisch in orde is
U moet zich goed realiseren dat wanneer u online producten gaat verkopen u zich dient te houden te aan de Wet Koop op Afstand. U dient algemene voorwaarden op te stellen waarin u zich aan deze wet houdt. Wij raden daarom aan om een keurmerk te kiezen. Wij zullen u helpen om uw webshop juridisch in orde te krijgen zodat u daar zelf geen omkijken naar heeft voor meer informatie http://www.keurmerk.info

6. Check of u uw webshop vanuit huis kunt starten
Iets wat veel mensen niet weten is dat wanneer u uw webshop vanuit huis start u wel moet checken bij de gemeente of dit mag en binnen het bestemmingsplan valt. U kunt uw gemeente hierover contacten.

7. Bekijk of u de privacy van uw klanten goed genoeg beschermt
Tegenwoordig is het erg belangrijk hoe u omgaat met de privacy van uw klanten. De AVG-wetgeving betekent voor u als webshop dat u persoonsgegevens van klanten niet zomaar voor een andere doeleinden mag gebruiken. Slaat u bij ontvangst van bestellingen bijvoorbeeld de adresgegevens op van uw klant, dan mag u deze gegevens niet delen met andere partijen. Hoe u deze gegevens moet vastleggen kunt u checken bij: https://www.avg-programma.nl/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*