Snel een webshop starten, waar moet u beginnen?

Door de coronacrisis is iedereen genoodzaakt om creatief te denken. Bedrijven willen hun producten graag online aanbieden. Waar moet u aan denken als u een webshop start? Er zijn twee belangrijke dingen waaraan u dient te denken. 

  1. Kies een Webshop Keurmerk

Een keurmerk is zeker voor een startende webshop heel erg handig. Uw webshop dient te voldoen aan de nieuwste Europese wetgeving. Een keurmerk zorgt ervoor dat u alle noodzakelijke punten op uw webshop heeft staan, als dit niet het geval is wordt u niet goedgekeurd. Bij een aantal keurmerken krijgt u ook algemene voorwaarden aangereikt die u over dient te nemen, dit kan een hoop tijd en geld schelen voor de webshop. Belangrijkste keurmerken in Nederland:

  • Webshop Keurmerk

Het grootste keurmerk in Nederland. Zij hanteren een vaste lage prijs van €195,00 per jaar. U krijgt hiervoor een keurmerk en gratis onbeperkte reviews. Tevens zal Webshop Keurmerk uw webshop helemaal juridisch in orde maken. Dit keurmerk is erkend door de Consumentenbond. De gratis en onbeperkte reviews bieden zij sinds kort aan en hiermee zijn zij de goedkoopste totaaloplossing in Nederland. Meer informatie kunt u vinden op www.keurmerk.info

  • Thuiswinkel Waarborg

Net als Webshop Keurmerk wordt ook Thuiswinkel erkend door de Consumentenbond. Dit zijn de enige twee keurmerken die zijn erkend door de Consumentenbond. Thuiswinkel keurt op basis van dezelfde voorwaarden als Webshop Keurmerk. Het grote verschil is dat Webshop Keurmerk op basis van een vaste jaarbijdrage werkt en Thuiswinkel Waarborg een bedrag in rekening brengt gebaseerd op de omzet en dat kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

2. Kies voor een webshopplatform

Op een webshopplatform wordt webwinkelsoftware aangeboden waarmee je snel en simpel een eigen webshop kan beginnen. Een webshop starten via een dergelijk platform maakt het makkelijker en sneller om een eigen webshop te beginnen. 

  • CCV is een Nederlands all-in-one SaaS platform waarmee je met minimale kennis eenvoudig een webshop start. Dankzij het abonnement van een SaaS-platform, kun je voor een laag maandbedrag al een goede webshop starten.
  • Met MijnWebwinkel zet je zonder technische kennis eenvoudig je eigen webshop op. Dit Nederlandse all-in-one SaaS-platform is super gebruiksvriendelijk en biedt veel mogelijkheden om de uitstraling van je webshop volledig naar wens aan te passen.
  • WooCommerce is een populair e-commerceplatform in Nederland. Maar liefst 30% van de Nederlandse webwinkels maakt gebruik van dit systeem.

Mark Teurlings, voorzitter Stichting Webshop Keurmerk

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*