Radial opent ultramodern fulfilmentcenter in Groningen

Radial, een toonaangevende provider van B2C e-commerce orderfulfilmentoplossingen die deel uitmaakt van bpostgroup, heeft zijn bestaande magazijn overgeheveld naar een ultramodern fulfilmentcenter in het Nederlandse Groningen. Het hypermoderne magazijn van 26.000 vierkante meter voorziet in een naadloze samenwerking tussen mens en robotica. Het doel? De ordervoorbereiding voor webwinkels zo efficiënt en effectief mogelijk laten verlopen.

Door zijn toenemende aanwezigheid in e-commercelogistiek in heel Europa, nam bpostgroup de strategische beslissing om te verhuizen naar een nieuwe vestiging in Groningen. Vanuit deze gloednieuwe vestiging staat Radial in voor de opslag, de orderpicking, de verpakking en het verzendklaar maken van producten voor zijn nationale en internationale klanten.

“Ons vorige magazijn was te klein geworden voor onze groeiende activiteiten. De laatste jaren is e-commerce sterk geëvolueerd en we moeten met onze klanten mee-evolueren. We hadden meer opslagruimte nodig voor de goederen van onze klanten. Bovendien hebben we nu ook efficiëntere processen, een beter bereikbare locatie en een aangenamere werkomgeving voor onze medewerkers, zodat we een bijzonder flexibele en zeer volledige service kunnen aanbieden”, zegt Dries de Love, Executive Vice President Europe, Radial.

Het magazijn is ontworpen met een sterke nadruk op duurzaamheid en heeft twee verschillende opslagsecties: één met gecondenseerde bakkenopslag en één met palletopslag. in het geautomatiseerde deel van het magazijn worden oplossingen als bin-to-person- en pallet-to-person-robotica gebruikt, terwijl in een ander deel van het magazijn manuele activiteiten plaatsvinden. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*