Post- en pakketdienst Cycloon in handen van bol.com

Bol.com verwerft alle aandelen van post- en pakketdienst Cycloon. De partijen willen gezamenlijk de groei van Cycloon versnellen en delen de ambitie om bezorging groener en socialer te maken. Op dit moment heeft bol.com al een meerderheid van de aandelen in Cycloon. Naar verwachting zal eind juli 2023 de transactie voor de overdracht van de resterende aandelen worden afgerond, zo meldt de platformgigant.

Cycloon verstuurt met haar landelijke netwerk van fietskoeriers en postbezorgers voor duizenden klanten post en pakketten door heel Nederland. De levering met vrachtfietsen is uitstootvrij en houdt woonwijken veilig. Ook werken er honderden mensen met een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt bij Cycloon. Bij de aankondiging van de samenwerking in december 2021 gaven beide organisaties aan dat bol.com Cycloon wil helpen in haar missie om groen en sociaal bezorgen substantieel te versnellen.

Initieel was het voornemen dat bol.com de resterende aandelen in Cycloon in 2026 zou verwerven. De partijen hebben nu besloten om alle aandelen in Cycloon al op korte termijn onder te willen brengen bij bol.com. Het intensiveren van de samenwerking zal Cycloon in staat stellen sneller op te schalen. Zo kan de synergie tussen beide organisaties optimaal worden ingericht en kunnen bol.com en Cycloon meer impact realiseren in het verduurzamen en socialer maken van bezorging. Cycloon zal als zelfstandig merk blijven bestaan, met een eigen directie. Naast de pakketten van bol.com, blijft Cycloon ook voor andere klanten post en pakketten bezorgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*