Overname Amsterdams datacenter volgende stap in Europese expansie

nLighten heeft GYRO Center (Gyro), een high-performance datacenter in Amsterdam, overgenomen. nLighten is een digitaal infrastructuurplatform van I Squared Capital, een toonaangevende wereldwijde investeerder in infrastructuur. Met deze overname zet het bedrijf de volgende stap in zijn Europese expansie en ambitie om het belangrijkste edge datacenterplatform in Europa te bouwen en te beheren.

De Nederlandse datacentermarkt is een van de grootste in Europa en profiteert van een stabiele stroomvoorziening, goede infrastructuur en een gunstige ligging. Het Amsterdamse datacenter is een van de belangrijkste Europese internethubs en naast Londen, Parijs en Frankfurt een toplocatie voor de internationale datacenterindustrie.

Gyro’s netwerkneutrale datacenter draait op 100% duurzame energie en het energieverbruik wordt proactief beheerd. Dit past binnen de missie van Gyro om diensten op een duurzame en verantwoorde manier te leveren. Gyro is gevestigd in een uitstekende omgeving als het gaat om connectiviteit, security en beschikbaarheid, en biedt een persoonlijke service met 24/7 on-site IT-personeel. Om Gyro op het niveau van de beste standaarden te brengen, zullen op korte termijn structurele maatregelen in overeenstemming met Tier III worden uitgevoerd en wordt het koelsysteem gemoderniseerd.

“We blijven met man en macht werken om het grootste datacenterplatform in Europa te worden”, zegt Harro Beusker, medeoprichter en CEO van nLighten. “Naast Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk breiden we nu uit naar Nederland. Daarmee bedienen we wederom een belangrijke en aantrekkelijke zakelijke markt.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*