Meer waarde uit de supply chain

Het creëren van een product-, verzend- of SSCC-label lijkt eenvoudig, maar het goed beheersbaar houden zonder een wildgroei aan labels en informatie is een ander verhaal. Een vak apart, zo je wilt. Type 2 Solutions is gespecialiseerd in data- en labelmanagement. Met de unieke softwareoplossingen is het creëren, beheren en centraliseren van labels kinderspel, geheel volgens de GS1 standaard en wet- en regelgeving. Met data-gedreven labelmanagement haal je veel meer waarde uit de supply chain.

Een goed label voldoet aan interne eisen, standaarden en wetgeving, begint Hans Pannekoek, senior consultant bij Type 2 Solutions. “Het is belangrijk dat labels op een gestandaardiseerde en gestructureerde manier worden gecreëerd om het enerzijds beheersbaar te houden en anderzijds een wildgroei te voorkomen. Zeker voor retail, waar in feite overal in de supply chain wordt gescand, is goed labellen en een goede productidentificatie cruciaal. Data-gedreven labelmanagement helpt om het labellen op een zo eenvoudige en gestandaardiseerde manier te doen en toch ook snel te kunnen inspelen op veranderingen. Daar hebben wij een aantal softwareoplossingen voor ontwikkeld.”

GS1 standaard

Type 2 Solutions is actief in verschillende sectoren en heeft zes labelmanagementoplossingen. “Onze oplossingen Palletlabel, Productlabel, Mediclabel en Assetlabel zijn Software-as-a-Service (SaaS) applicaties en maken gebruik van web-services,” legt Hans uit. “One2Label en O2L Automation worden geïnstalleerd op een (virtuele) server en zijn gekoppeld aan een informatiesysteem, respectievelijk een ERP- en WMS-systeem. Al onze oplossingen zijn ontwikkeld door Type 2 Solutions en maken gebruik van dezelfde technologie: onze bewezen labeling- en rendering engine die we sinds 2002 succesvol inzetten bij onze klanten wereldwijd.” In de fysieke retail zijn producten vaak al voorzien van een label. Toch kunnen retailers volgens Hans er nog wel degelijk een eigen ‘stempel’ op drukken. “Verlang van je leveranciers dat ze volgens de GS1 standaard en dus met een SSCC-label aanleveren, wereldwijd de meest gebruikte supply chain standaard. Het maakt dat je de ontvangst van goederen kunt stroomlijnen en dat ook de traceability verbetert. Het is op die manier ook veel eenvoudiger om over te gaan op recalls, zeker voor de foodsector een belangrijk argument. Onze software voorziet in oplossingen om eenvoudig te voldoen aan de GS1 standaard.”

Veel minder foutgevoelig

Ook producten zonder initiële streepjescode kan Type 2 Solutions via de software snel en eenvoudig een unieke identiteit (barcode) aanmeten, zonder grote investeringen te moeten doen. “Daarvoor hebben we de SaaS-applicatie Productlabel beschikbaar,” zegt Hans. “Retailers hoeven geen software te installeren en kunnen via de cloud op een gestandaardiseerde manier artikelen coderen, volledig geënt op de GS1 standaard (GTIN), beheren en voorzien van een scanbare barcode, bijvoorbeeld de bekende EAN-13 barcode of de GS1 DataMatrix waarin naast de GTIN ook de houdbaarheidsdatum en een batchnummer opgenomen kan worden. De softwareoplossing is modulair opgebouwd en later eventueel uit te breiden met EDI. Grote voordeel van het op een gestandaardiseerde manier tot een label te komen, is dat het label beter beheersbaar is en retailers ook sneller kunnen inspelen op veranderingen. Doordat alle productgegevens vastliggen, is het een kwestie van de labeltemplate vullen met de gewenste (en eventueel klantspecifieke) data. Het aantal templates blijft zodoende beperkt en dat maakt het uitermate overzichtelijk en beheersbaar. Goed labelmanagement, waarbij aan de voorkant alles wordt gestructureerd, gestandaardiseerd én gecontroleerd, maakt het genereren van een label veel minder foutgevoelig.”

Een aantal consultants van Type 2 Solutions is ook aanwezig op Empack 2020 om bezoekers te woord te staan en te helpen met eventuele labelvraagstukken. Geïnteresseerd in een gesprek op de beurs? Plan vooraf even een afspraak met Hans door een mail te sturen naar hans.pannekoek@t2s.nl of te bellen naar 0180 545151.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*