Generix Group benoemt Thomas Gentils als Group Chief Technical Officer (CTO)

Generix Group, provider van collaboratieve SaaS software voor de Supply Chain, kondigt de benoeming aan van Thomas Gentils in het Management Committee als Chief Technical Officer (CTO). Hij is verantwoordelijk voor het bepalen van de technologische strategie, het sturen van de engineering van het bedrijf, de R&D activiteiten – in nauwe samenwerking met de product managers – en het inzetten van nieuwe SaaS-producten en -diensten.

Thomas Gentils stelt zijn technische en management vaardigheden al bijna 20 jaar ten dienste van grote bedrijven.

Thomas Gentils is zowel afgestudeerd aan de HEC in Parijs voor change management voor engineering competentce centres en ook aan Polytech Orléans. Hij begon zijn carrière in 1999 als ingenieur bij de Franse Nationale Gendarmerie voor 2 jaar, voordat hij bij Schlumberger aan de slag ging als projectmanager in R&D. In 2004 vervoegde hij Gemalto (Thales Group) als hoofd van de R&D afdeling die instaat voor de ontwikkeling van de nieuwe generatie betalingen met talrijke implementaties, met name in Verenigd Koninkrijk, Japan en Canada.

Na 5 jaar bij Nagravision als Head of Development voor voorwaardelijke toegang (PayTV) en anti-piraterij, gaat Thomas Gentils verder binnen de groep voor Kudelski, als Head of Development en lid van het Executive Committee. Vervolgens stond hij aan het hoofd van het Paris Competence Center, dat bestaat uit development teams (back, front,…) en droeg hij ook bij aan de creatie van software engineering in Bangalore. In een context van hoge techniciteit in de digitalisering van de media, zette hij flexibiliteit in binnen zijn teams terwijl hij werkte met grote bedrijven zoals Google, Canal+ en Netflix.

In September 2019 treedt Thomas Gentils toe tot Generix Group en neemt hij de Engineering afdeling van het bedrijf over. Aan het hoofd van ongeveer 200 ingenieurs, verspreid over Frankrijk en Noord-Amerika, beheert hij alle productontwikkelingen en nieuwe ontwikkelingen, de research van de groep (vooral met Big Data), en coördineert hij de teams in de verschillende landen over deze onderwerpen. Hij zal ook de IT-beveiliging van de groep beheren, in samenwerking met IT afdeling.

“We zijn verheugd Thomas Gentils te verwelkomen in de nieuwe functie in de groep als CTO. Zijn kennis, zijn ervaring in internationale groepen en zijn ‘agile’ benadering gericht op mensen zijn echte troeven om de evolutie van Generix Group te begeleiden. Ons doel is om onze klanten steeds efficiëntere oplossingen te bieden, zodat ze met een gerust hart de keuze voor SaaS in hun supply chain kunnen nemen”, vertelt Aïda Collette-Sène, CEO van Generix Group.

“Ik ben erg enthousiast om mijn energie en expertise te kunnen besteden aan de ontwikkeling van een bedrijf als Generix Group, om zo deel te nemen aan de grote uitdaging van de digitalisering van de Supply Chain”, zegt Thomas Gentils, CTO van Generix Group.

Over Generix Group Generix Group is een Collaboratieve Supply Chain expert, aanwezig in meer dan 60 landen dankzij haar filialen en netwerk van partners. De SaaS-oplossingen worden gebruikt door meer dan 6.000 bedrijven wereldwijd. De 550 medewerkers van de groep begeleiden dagelijks klanten zoals Carrefour, Danone, FM Logistic, Fnac-Darty, Essilor, Ferrero en Geodis in de digitale transformatie van hun Supply Chain. Het collaboratieve platform, Generix Supply Chain Hub, helpt bedrijven om de belofte die ze aan hun klanten doen, na te komen. Het combineert de capaciteit van de uitvoering van fysieke stromen, dematerialisatie van informatie en de verbinding van bedrijfsprocessen met al hun partners in real time. Generix Supply Chain Hub is voor alle spelers binnen de Supply Chain: fabrikanten, externe logistieke dienstverleners (3PL/4PL) en retailers. Het bedrijf, opgericht in Frankrijk in 1990, is beursgenoteerd op de Eurolist market van Euronext Parijs, compartiment C (ISIN: FR0004032795). Ontdek meer: www.generixgroup.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*