Gebruiksvriendelijk kassasysteem voorziet (ook) in blurringconcepten

Schoonzussen Femke en Dianne hebben met Sees in Hilversum een uniek blurringconcept gelanceerd: een combinatie van een winkel met mooie spullen die inspireren én een plek om lekker te ontbijten, lunchen, taart te eten of alleen even wat te drinken – met of zonder kinderen. Minstens zo uniek is het gebruiksvriendelijk kassasysteem dat naadloos aansluit op het blurringconcept.

In het buitenland schieten de zogenaamde blurringconcepten – de officiële term voor de kruisbestuiving tussen horeca en retail – als paddenstoelen uit de grond. De coffee & conceptstore van beide schoonzussen aan de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum is nu ruim een jaar geopend en kan rekenen op een grote schare vaste bezoekers. “We misten in Hilversum een plek waar je als volwassenen welkom bent met of zonder kinderen om gezellig koffie te drinken en tegelijk ook mooie spullen te kopen,” zegt Femke. “De combinatie van horeca met een winkel, waarbij we – niet onbelangrijk –gunstige prijzen hanteren voor onze producten, maakt ons concept uniek.”

Koffie en cadeaus

Bij Sees vind je spullen die de dames zelf mooi vinden en waar ze blij van worden. “Het liefst met een verhaal erachter,” vult Dianne aan. “Bijvoorbeeld sieraden of geurkaarsen gemaakt door lokale ondernemers, maar ook de fairtrade interieuraccessoires van internationale merken. Dus geen vaststaand concept maar doen wat goed voelt en onze klanten helpen een mooie aanvulling op hun eigen interieur of dat ene bijzondere cadeau voor hun vriendin of zus te vinden.” Daarnaast kunnen bezoekers van Sees in de koffiebar genieten van de lekkerste koffie en thee, heerlijke zoetigheden, goedbelegd, dik gesneden desembrood en huisgemaakte soep. “Bij Sees is iedereen welkom. Naast een gave speelhoek vind je bij ons ook een specifiek aanbod voor kinderen op de menukaart. Waar mogelijk werken we met producten van lokale leveranciers en ondernemers.”

Tafelplan

Om het betalen niet al te ingewikkeld te maken, zijn de dames op zoek gegaan naar een kassasysteem dat beide concepten verenigt. Femke: “Mensen kunnen gebruikmaken van onze koffiebar en tegelijk ook iets kopen dat vervolgens gezamenlijk wordt afgerekend op één bon. Dat is zowel voor de klant als voor ons natuurlijk ideaal. We maken daarbij gebruik van het kassasysteem van BizzCloud. Heel prettig aan deze software is dat het visueel is ingesteld. Zo is ons tafelplan geïntegreerd in het systeem en staan ook al onze producten in het systeem. De producten zijn voorzien van een eigen barcode. Aan de kassa is het vervolgens een kwestie van de producten scannen, de eventuele lunch erbij aanvinken en betalen. Dat maakt het betalen overzichtelijk en betrouwbaar.”

BizzCloud

De horeca is zeer concurrerend en een goede klantbeleving staat voorop, zegt Ewout ten Broek van BizzCloud. “Wij bieden slimme, complete kassasystemen en totaaloplossingen voor diverse branches, waaronder horeca en retail. Bovendien kunnen we diverse branches ook verenigen in één systeem, waar Sees nu de vruchten van plukt. Onze kassasystemen zijn zeer compleet, voordelig geprijsd en uitermate gebruiksvriendelijk. Het kassasysteem is ook mobiel te gebruiken, koppelt met pinapparaten en biedt overzichtelijke rapportages. Belangrijk is dat ook meer ingewikkelde functies zoals factureren via de kassa, keukenaansturing, productvarianten en aanpassingen, waardebonnen en loyalty management gemakkelijk te gebruiken zijn. Eenvoud is echt het toverwoord. Want vanwege het gebruiksgemak is de kans op het maken van fouten minimaal, zijn medewerkers sneller ingewerkt en blijft de focus op de klant gericht en niet het systeem. Dat leidt uiteindelijk tot een betere klantservice en winstgevendheid.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*