E-Commerce Xpo: het event voor digitaal ondernemen

P-17-Fotomateriaal-Xpo2-790x390

 

E-Commerce Xpo is inmiddels een gevestigde waarde geworden bij iedereen die bezig is met online-ondernemen. De editie in Kortrijk blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. “Een extra feestelijke jubileumeditie met meer dan 120 exposanten en een keynote van wereldformaat, belooft Bruno Bonte, exhibition manager van E-Commerce Xpo. Dit jaar is ook extra aandacht voor B2B e-commerce.

E-Commerce Xpo is volgens Bonte, met goede reden, het meest complete e-commerce-event in België, omdat alles hier bij mekaar zit. Om het overzichtelijk te houden, is de beurs verdeeld in vijf productzones: webshop ontwikkeling, online marketing, consultancy, logistiek en veilige betaaloplossingen. “E-Commerce Xpo moet interessant zijn voor zowel de starter als iemand die al tien jaar met een webshop bezig is en die nog verder wil optimaliseren, dit zowel in de B2C als in de B2B. De exposanten vormen de kern, maar er zijn ook seminars, een keynote spreker van wereldformaat en interessante casestudy’s door ondernemers, met netwerkmogelijkheden. Bezoekers moeten er vooral oplossingen vinden.”

Keynote van wereldformaat
E-Commerce Xpo pakt opnieuw uit met een keynote van wereldformaat. “Valeria Dominguez, voor de eerste keer in België, neemt ons in haar gloednieuwe lezing mee doorheen de zeven belangrijkste componenten van de ondernemers mindset om te overleven en te gedijen in deze nieuwe realiteit,” aldus Bonte. “En hoe we ons moeten klaarstomen voor de toekomst die omni-channel is. Er is geen keuze.”

De toekomst van e-commerce tonen
Heel wat ondernemingen hebben een goed draaiende webshop, maar zijn volgens Bonte op zoek naar de laatste nieuwigheden en wat de toekomst hen zal brengen. “Op vlak van logistiek bijvoorbeeld met de files, de circulatieplannen, de autovrije steden. Op vlak van betalingssystemen. Hoe hun sales boosten en wat het belang is van chatbots, Virtual en augmented reality, enz. Ook dat komt aan bod op E-Commerce Xpo.”

Sterk seminarprogramma
Opnieuw biedt E-Commerce Xpo een ijzersterk seminar programma aan. Niet alleen inspirerend, maar vooral heel praktisch gerichte seminars, waar de bezoeker oplossingen zal kunnen vinden. Bonte: “Alle items van het e-commerce komen aan bod. Van logistiek tot social media, van opstarten tot optimaliseren, van omni-channel tot cross-border, en hoe je klanten op een snelle en vriendelijke manier bedienen. Dit jaar met extra aandacht voor de B2B.

Eric Corijn en Heleen Buldeo Rai van de VUB komen hun visie geven op hoe we in steden en gemeenten straks moeten omgaan met logistiek. Yasmien Naciri zal op maandag een uitzetting geven over de uitdagingen en kansen van Social Media, en hoe ermee om te gaan. Naast een aantal seminars over het opstarten van een webshop in de B2C en de B2B, ook hoe je je webshop kan optimaliseren en je sales boosten dankzij bijvoorbeeld Big data en AI (Jean Pol Boone van Inoopa).

Een 7-tal seminars zijn speciaal gewijd aan de B2B, met onder andere volgende bedrijven die hun ervaringen zullen delen: Deschacht, Forte, Grandeco Wall Fashion, Ameel Candy World. We vergeten uiteraard niet de belangrijke FeWeb sessies met tal van getuigenissen van sterke cases. Safeshops zal dit jaar ook een boeiend presentatie geven. En voorts zal Thierry Geerts van Google ons rondleiden in de wereld van ‘Digitalis’ (+ boekpresentatie).”

Focus op B2B
E-Commerce Xpo legde de jongste jaren vooral de nadruk op de B2C, maar sinds de vorige editie en zeker dit jaar focust het event steeds meer ook op B2B. Met tal van seminars over en voor KMO’s, ondernemers die nog geen B2B webshop hebben, en voor die er al mee begonnen zijn, om die verder uit te bouwen en te optimaliseren.

E-Commerce Xpo 2018 gratis bezoeken?
Bezoek aan E-Commerce Xpo is gratis mits online voorregistratie via www.ecommercexpo.be met code 410. De bezoekersbadge geeft niet enkel toegang tot de beursvloer, maar ook tot de seminars en de catering.

 

Praktische Info
E-Commerce Xpo 2018
Maandag 12 november 11.00 – 18.00
Dinsdag 13 november 11.00 – 18.00
Studenten : dinsdag 13 november van 10.00 tot 12.00
Kortrijk Xpo , Hall 4
Doorniksesteenweg 216 – 8500 Kortrijk Xpo, België
Ingang via Xpo Zuid

www.ecommercexpo.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*