Baidu lanceert eerste quantumcomputer

Baidu lanceert de eerste quantumcomputer die hardware, software en applicaties volledig integreert. Gelanceerd op Quantum Create 2022, een conferentie voor kwantumontwikkelaars in Peking, maakt dit nieuwe aanbod de weg vrij voor de langverwachte industrialisatie van kwantumcomputing.

Quantum computing is een revolutionaire technologie die de wetten van de kwantummechanica gebruikt om problemen op te lossen die buiten het bereik van klassieke computers liggen. Verwacht wordt dat kwantumcomputing baanbrekende transformaties zal brengen op gebieden als kunstmatige intelligentie (AI), computationele biologie, materiaalsimulatie en financiële technologie. Er blijft echter een aanzienlijke kloof bestaan ​​tussen kwantumapparaten en -services.

Terwijl kwantumcomputing opmerkelijke vooruitgang blijft boeken, onderzoeken een groot aantal ondernemingen hoe kwantumcomputing kan bijdragen in de praktijk. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van Liang Xi, ’s werelds eerste all-platform quantum hardware-software-integratieoplossing die veelzijdige quantumservices biedt via privé-implementatie, cloudservices en hardwaretoegang.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*