Alles voor de beste kop koffie: met dank aan Twinfield Boekhouden

Sinds 1994 helpt Brandmeester’s Nederland aan de beste kop koffie. Van begin af aan hanteert de koffiebrander een omnichannel strategie. Om de verschillende stromen ook aan de ‘achterkant’ in goede banen te leiden, maken ze gebruik van het state of the art boekhoudpakket van Twinfield Boekhouden. Directeur Lammert Brouwers vertelt waarom. 

Brandmeester’s houdt zich bezig met het branden van betere koffie, oftewel premium roasted coffee. “We zijn hier in 1994 mee gestart en hebben direct ingezet op een gemengde formule, zowel retail als horeca, omdat we sterk het gevoel hadden dat je goede koffie eerst moet proberen”, zegt Lammert. “Weet dat het aandeel bonenkoffie in Nederland in 1994 minder dan een half procent was. Onder invloed van de espressocultuur ging men koffie steeds meer als een versproduct zien. Dat heeft ons de wind in de zeilen gegeven. We groeiden al snel van één naar vier winkels.”

Sterk merk

Omdat koffie nog steeds een bulkproduct is, zijn de marges vrij dun, weet Lammert. “Volume is dus belangrijk. Dat maakt dat we al 15 jaar bezig zijn om ook de B2B-activiteiten te ontplooien. Zo leveren we koffie aan klanten in de horeca, maar bedienen we ook bedrijven en kantoren. Omdat onze winkels steeds meer richting horeca evolueerden en we daarmee concurrent werden van onze eigen klanten, hebben we op den duur besloten om drie van de vier winkels te sluiten. We profileren ons nu vooral als een sterk merk met de winkel in Amsterdam als flagshipstore. Dat maakt dat we nu een groei zien in omzet op al onze kanalen: kantoren, horeca en in onze eigen webshop. Sinds kort hebben we zelfs een abonnementsformule gelanceerd, zodat klanten nooit zonder koffiebonen komen te zitten.” 

Te klein voor het tafellaken

Brandmeester’s maakt gebruik van een webshop in Lightspeed. “Het platform kan perfect overweg met onze omnichannel filosofie. Het is ook één van hun USP’s. De laatste 10 jaar zijn we niet alleen gegroeid met de verkoop van koffiebonen, maar ook met de verkoop van apparatuur en accessoires aan consumenten. We verkopen alles wat je nodig hebt voor het bereiden van de beste kop koffie. Daarbij is het ons om het even of een klant contant betaalt, op factuur of via een andere weg. Die flexibiliteit zit in Lightspeed en verwachten we ook van ons boekhoudpakket. Helaas bleek dat niet helemaal het geval bij ons vorige pakket. We hadden bovendien het gevoel dat we te klein waren voor het tafellaken”, zegt Lammert. “Reden om op zoek te gaan naar een alternatief. Het model van Twinfield Boekhouden sprak ons wel aan.”

Twinfield Boekhouden

Twinfield Boekhouden is zeer geschikt voor ondernemingen die meerdere koppelingen hebben met andere bedrijfssoftware. “Het sluit perfect aan op Lightspeed”, vervolgt Lammert. “Neemt niet weg dat vooral onze accountant het merendeel van de functionaliteiten gebruikt, maar zij kunnen de boekhouding wel heel handig met ons delen. Wij gebruiken Twinfield Boekhouden met name om onze geldstromen te beheren, maar ook om klanten te herinneren of aan te manen indien nodig. Ook de koppeling met de bank is ideaal. Alle betalingen die in onze winkel binnenkomen, alsmede de facturen die door onze B2B-klanten zelfstandig worden betaald, worden dagelijks door Twinfield Boekhouden ingelezen. Afhankelijk van de manier waarop wij de klanten hebben benoemd, worden die posten automatisch afgeletterd.”

Het meeste werk voor Brandmeester’s zit hem volgens Lammert nog aan de webshopkant. “We moeten al die betalingen nog handmatig afletteren in Twinfield Boekhouden en ook weer bijwerken in Lightspeed. Dat eerste is inherent aan het werken met een betaalprovider zoals Mollie en PayPal”, zegt Lammert die over het algemeen zeer tevreden is over de samenwerking met Twinfield. “Inmiddels zijn we ook alweer vijf jaar klant bij Twinfield Boekhouden die ons echt als een serieuze klant behandelt en ook open staat voor aanpassingen of verbeteringen. Dat was bij ons vorige boekhoudpakket wel anders. En Twinfield Boekhouden is bovendien betaalbaar. Ook niet onbelangrijk.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*