Alle operationele processen in één geïntegreerde oplossing

Het wereldwijd gebruikte Odoo is een standaardoplossing voor de digitalisatie van alle operationele processen gaande van productie, voorraadbeheer, inkoop en verkoop via alle mogelijke kanalen. Het ERP-systeem brengt organisatie en structuur in één geïntegreerde oplossing. Vijf stellingen aan Sofie van Looveren, zaakvoerder van Callista en Odoo Gold partner.

Odoo is budgetvriendelijk

Odoo is gebaseerd op standaard oplossingen. De licentie ligt alvast een stuk lager dan traditionele pakketten, zoals Microsoft Business Central en SAP Business One. De licentie is gebaseerd op een combinatie van het aantal gebruikers en de ingezette modules. Voor een module betaal je slechts een forfaitbedrag, wat zeer gunstig is op de totale licentiekost. 

Odoo is snel en flexibel te implementeren in organisaties

De modulaire opbouw van verschillende modules gaande van verkoop, productie, voorraad e.d. maakt het mogelijk om gefaseerd te implementeren. Het pakket is daarmee sneller en flexibeler te implementeren in organisaties dan andere ERP-systemen. Verschillende apps kun je onafhankelijk van elkaar implementeren. Zo kun je bijvoorbeeld alleen starten met HR, later CRM en verkoop eraan toevoegen en daarna facturatie en boekhouding. Je kunt echt in stapjes werken en het systeem steeds verder opbouwen. 

Odoo is open source en geïntegreerd

De 65 standaard apps aangevuld met duizenden community apps maken het mogelijk om een brede waaier aan functies aan te bieden die vanuit niche pakketten niet aanwezig zijn. Door een naadloze integratie te voorzien binnen deze apps voorkom je als organisatie aanvullende kosten voor het opzetten en onderhouden van integraties met andere systemen. Door die grote hoeveelheid aan functionaliteiten hoef je minder op zoek te gaan naar integraties met andere software. Alle apps zijn bovendien automatisch geïntegreerd. Het is een kwestie van inschakelen en je kunt er direct mee aan de slag.

Wereldwijd heeft Odoo meer dan 6 miljoen gebruikers

Ondertussen telt Odoo maar liefst +6 miljoen eindgebruikers. Dit maakt dat er een zekere draagkracht is op het vlak van user experience en feedback op ontwikkelde functies. Deze waardevolle input draagt bij aan de verdere ontwikkeling van het pakket. Tevens biedt dit als voordeel dat je vanuit jouw bedrijf ook Odoo kan inschakelen in een ander land buiten België. Ook ondersteunt Odoo de boekhouding in meer dan 50 landen waardoor consolidatierapportages mogelijk worden. 

De ondersteuning van de software is gegarandeerd

Behalve vele miljoenen eindgebruikers beschikt Odoo over een netwerk van meer dan 1.600 partners die het pakket implementeren. Voor België gaat dit om 51 partners, in Nederland zijn het er 24. Hiermee is de voortzetting van ontwikkelingen en ondersteuning van de software gegarandeerd, ook als de partner waarmee je vandaag samenwerkt plots niet meer actief is op de markt. Een andere partner zal jouw systeem dan overnemen wat voor gemoedsrust zorgt. Als gebruiker kun je dus gerust op twee oren slapen, want de continuïteit is verzekerd omdat Odoo breed gedragen wordt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*