Laden...

Papierloos WMS speciaal voor Magento


Sinds kort is er een nieuwe speler op de markt voor warehouse management software, namelijk Clougistic. Papierloos, uitgebreid en razendsnel te implementeren. Oh ja, en natuurlijk “in the cloud”. Het team van Clougistic is jong, vooruitstrevend en vastberaden. Maar allerminst onervaren. Expertise op het gebied van software ontwikkeling, bedrijfsvoering, e-commerce en online marketing vormen de basis voor deze software oplossing, die het antwoord is op de vragen uit het MKB.

“Vaak hoor je dat offline en online niet samen gaat in software of dat bepaalde werkzaamheden te veel tijd kosten. Daar bieden we een oplossing voor” vertelt Gert-Jan Flapper, mede bedenker en ontwikkelaar van Clougistic.

“We maken gebruik van de ongelimiteerde functies in Magento en breiden die uit met de veelzijdige logistieke oplossingen van Clougistic. Order en klantenbeheer blijven zo in Magento en zaken als voorraadbeheer, inkoop, orderpicking en verzending regel je met Clougistic.

Clougistic sluit naadloos aan op Magento. Order data wordt automatisch overgenomen in Clougistic en vise versa. Producten met “custom options” worden middels Clougistic naar de productieafdeling gestuurd zodat deze precies weet wat er moet gebeuren. En je kunt gebruik maken van alle vervoerders wereldwijd die een koppeling met Magento hebben. “We gaan het wiel niet opnieuw uitvinden als dat niet nodig is. We richten ons op functies die ontbreken of processen die beter kunnen” geeft Flapper aan.

Zo is Clougistic volledig naar wens in te richten en uit te breiden met gebruikers, warehouses, zones en paktafels. Eenvoudig, snel en zonder extra kosten. Met Clougistic kun je papierloos wave picken met meerdere gebruikers, dus volume goederen en kleine producten zijn eenvoudig te combineren. Geïntegreerde forecasting optimaliseert de voorraad en zorgt voor korte levertijden richting de eindgebruikers. Doordat het systeem volledig papierloos is, kun je eenvoudig meerdere orders tegelijk picken zonder dat er fouten gemaakt worden.

Eén van de eerste gebruikers van Clougistic is Sebastiaan Sikkink, retailer, distributeur en producent van onder andere Adidas bokszakken. Sikkink heeft een groot magazijn waar duizenden sportartikelen worden opgeslagen en verstuurd. Artikelen voor bedrijven en particulieren worden er tevens van logo voorzien.

“Clougistic maakt het mogelijk om voorraadbeheer en productie voor mijn verschillende bedrijven probleemloos vanuit één magazijn te regelen. Alles gaat nu snel en foutloos” geeft Sikkink aan. “Het aansturen van onze productie afdeling waar onze bokszakken worden gemaakt, bedrukt en gevuld, was nog nooit zo gestroomlijnd en productief. En we integreren binnenkort een Point of Sale mogelijkheid in Magento zodat Clougistic ook de voorraad van onze winkels bijhoudt” aldus Sikkink.

Clougistic is een betaalbare en zeer uitgebreide WMS oplossing voor Magento. Voor wie de mogelijkheden zelf wil ontdekken, is er een volledig functionele demo beschikbaar om direct mee te starten. De eerste maand geheel gratis en zonder verplichtingen.

  • DELEN