Laden...

Nieuw e-commerce sorteercentrum in Zaltbommel

DHL e-commerce sorteercentrum Zaltbommel 3

DHL Parcel gaat op bedrijventerrein ‘De Wildeman’ in Zaltbommel een nieuw sorteercentrum voor pakketten bouwen. Het sorteercentrum gaat dienen als een van de centrale hubs waarin zowel binnenlandse zendingen als die van internationale webshops uit landen als Duitsland, Amerika en China rechtstreeks kunnen worden afgevoerd naar 150 depots verspreid over Nederland.

De gecentraliseerde functie met directe aansluiting op alle uitleverdepots biedt nationale en internationale webwinkels de mogelijkheid om zo laat mogelijk aan te leveren. Dagelijks kunnen in Zaltbommel straks een half miljoen pakketten worden verwerkt. Met de bouw van dit grootste sorteercentrum is een investering gemoeid van 84 miljoen euro.

De bouwwerkzaamheden op het 90.000 m2 grote perceel starten deze maand en in het najaar van 2019 kunnen de eerste pakketten gesorteerd worden. De bouw is in handen van bouwbedrijf Hercuton uit Nieuwkuijk. Er zullen dagelijks rond de 200 medewerkers betrokken zijn bij het proces van aan-, afvoer en bezorging van pakketten. Dat betekent werkgelegenheid voor in totaal zo’n 350 mensen.

  • DELEN