Laden...

Logistiek voor iedere webwinkel

IWL0218

Als webshopondernemer heb je het behoorlijk druk en alles vraagt aandacht en tijd. Voor die ondernemers biedt IWL een ideale oplossing: het bedrijf uit Uden verzorgt het hele e-fulfilment proces voor tal van webshops.

“We nemen alle webshoplogistiek over van de ondernemer,” vertelt Teun van de Vorst, projectmanager bij het Udense IWL (Ikommeurs Webshop Logistiek). “Denk aan de ontvangst en opslag van goederen, het verpakken en verzenden van orders en eventueel de retourverwerking. Additioneel kan onze klantenservice zelfs de telefonische nazorg opvangen.”

Voordelen van uitbesteden
Het uitbesteden van webshoplogistiek heeft veel voordelen voor ondernemers, stellen Teun en mede-eigenaar Tjeerd Nijenhuis. “Als ondernemer wil je liever niet bezig zijn met het inpakken van bestellingen en aan het einde van de dag nog snel naar het postkantoor rijden om je zendingen op tijd te versturen,” zegt Tjeerd. “Zeker niet als je webshop groeit en het aantal orders toeneemt. Door je webshoplogistiek uit te besteden aan IWL, maak je gebruik van onze opslagcapaciteit, bespaar je op verpakkings-en portokosten en kun je klanten extra services bieden. Denk aan vóór 22.00 uur besteld, morgen in huis, of specifieke tijdvakleveringen. Bovendien hoef je zelf geen extra personeel aan te nemen en weet je dat alles gewoon doorloopt, ook als je zelf vakantie viert.”

Samen groter groeien
Natuurlijk zijn er andere partijen die, net als IWL, webshoplogistiek verzorgen. Maar, zo legt Teun uit: de IWL-kernwaarden staan dermate centraal dat ze onderscheidend zijn. “Dat zijn er drie. Ten eerste de persoonlijke samenwerking: je hebt bij ons altijd één en het zelfde aanspreekpunt. Vragen? Bijzonderheden? Je vaste contactpersoon helpt je. Geen servicemenu, maar een bekend gezicht om het samenwerken nog makkelijker te maken.”

Oplossingen op maat
De tweede kernwaarde is flexibiliteit. Teun: “Onder flexibiliteit verstaan we dat we onze dagelijkse routine doorbreken, bijvoorbeeld als een klant op het laatste moment, of eigenlijk zelfs daarna, zijn bestelling wijzigt. Wij dagen onze opdrachtgevers uit: bel ons, dan stellen we alles in het werk om de desbetreffende bestelling alsnog naar wens te verpakken. Wij zijn ervan overtuigd dat je geen concessies hoeft te doen als je je webshoplogistiek gaat uitbesteden, wij bieden de flexibele oplossingen. Zo schrijven we bijvoorbeeld handgeschreven kaartjes voor de ontvanger, bedrukken we T-shirts, verpakken we met cadeaupapier of plakken we prijsstickers op artikelen voor zakelijke leveringen. Iedere webshop is tenslotte uniek.”

Als derde kernwaarde noemt Teun transparantie. “Inzicht in onze processen, altijd online je bestellingen kunnen volgen en toegang tot je eigen voorraad in ons magazijn, zodat je altijd weet wat er speelt.”

Start eenvoudig
Over de techniek hoeven ondernemers zich geen zorgen te maken. IWL zorgt dat iedere webshop naadloos verbonden wordt met de IWL-software. Tjeerd: “Op die manier maken we de start zo laagdrempelig mogelijk. De ondernemer hoeft alleen maar te zorgen dat zijn webshop goed functioneert. Vanaf het moment dat de order uit de webshop bij ons binnenkomt, heeft de ondernemer nergens meer omkijken naar.”

  • DELEN