Laden...

Groep Heylen ontwikkelt logistieke campus op XL Business Park Twente


De Belgische investeerder Groep Heylen heeft met het Openbaar Lichaam Regionaal Bedrijventerrein Twente een ontwikkelovereenkomst getekend voor de uitgifte van ongeveer dertig hectare bouwterrein op XL Business Park Twente in Almelo. Doel is de ontwikkeling en realisatie van de duurzame T-Port Logistic Campus. Het gaat hierbij om een logistiek gebouw van totaal 180.000 vierkante meter, met een verwachte werkgelegenheid voor zo’n duizend mensen.

Ralph Caspanni, managing director van Groep Heylen Nederland: “Bij onze keuze voor dit park heeft een rol gespeeld dat we deze regio zien als de volgende logistieke hotspot van Nederland. Dat heeft onder meer te maken met de strategische ligging en perfecte ontsluiting via de weg en water door de aanwezigheid van de Combi Terminal Twente (CTT), de beschikbaarheid van ruime kavels en de aanwezigheid van personeel.  Dat is absoluut een vereiste om de online- en offline logistieke processen van onze klanten voor elkaar te krijgen.  De opstelling van de projectorganisatie RBT, Port of Twente en de gemeente Almelo heeft er aan bijgedragen dat wij ons hier vanaf het begin thuis hebben gevoeld. En dat thuisgevoel gaan we als Groep Heylen zeker verder vormgeven want we willen tot het DNA van de regio gaan behoren”.

XL Business Park Twente laat bij monde van projectdirecteur Jan Geerdink weten blij te zijn met de komst van Groep Heylen. “Sinds bekend werd dat Groep Heylen naar het business park wilde komen hebben ons al veel partijen benaderd met interesse. In die zin vormt het nu ondertekende contract een boost voor de verdere ontwikkeling van het park.  Onder meer op het gebied van de werkgelegenheidsontwikkeling en op de aantrekkingskracht van dit gebied”.

Groep Heylen past in de ontwikkeling van nieuwe locaties haar in de markt succesvolle campusgedachte toe. Dat betekent een gefaseerde ontwikkeling op een locatie, gebaseerd op schaalbaarheid en flexibiliteit. Na de komst van de eerste huurder worden al meteen extra units gebouwd om daarmee direct ruimte beschikbaar te hebben voor de vraag van volgende belangstellende huurders. Hierdoor is steeds snelle vestiging mogelijk.

  • DELEN